Miért jó a szakállbeültetés?

doszerk - 2022. szeptember 22. 11:11

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

A nők fejében él egy olyan hit, miszerint a szakállas férfiak intelligensebbnek tűnnek, illetve erőt és biztonságot sugároz ez a fajta megjelenés.Te sem szereted a mindennapos borotválkozást? Gyors számítást végezve ez egy élet során körülbelül 140 napnyi elfoglaltságot jelent. Ezzel szemben egy szakáll ápolása ennek körülbelül a fele alatt is megvan.

Kinek lehet szüksége a szakállbeültetésre?

A hajvonalhoz hasonlóan a szakáll által borított területek sem feltétlenül szimmetrikusak és egyenletesek. Ebből kifolyólag a férfiak közel felének okoz valamilyen fajta problémát, hogy nem egyenletesen sűrű a szakálla, és nem olyan képet lát viszont a tükörben, amilyet ő esztétikusnak tart.

Teljesen normális, hogy nem egy teljesen összefüggő területről van szó, hanem néha foltok tarkítják. De ezen ma már könnyen segíthetnek az Art 'N Hair szakemberei. Így nemcsak annyi szőr lesz az arcodon, amennyi természetes módon kinőtt, hanem a szakállbeültető műtét segítségével pótolhatják és sűríthetik az arcszőrzetet.

Hogyan zajlik ez az eljárás?

Mindenképpen fontos lépés, hogy először is konzultálj egy szakemberrel az arcszőrzet állapotát illetően. Ezt követően tudják összeállítani számodra azt a személyre szabott kezelési tervet, melynek segítségével végrehajtható a részleges pótlás vagy akár egy teljes szakállbeültetés. Felmérik az igényeidet, milyen szakállvonalat szeretnél, illetve egészségügyi állapotodról is képet kapsz, hiszen meg kell határozni, hogy mi okozhatja a gyengébb arcszőrzetet.

Az eljárás egyébként sokban hasonlít a hajbeültetéshez. A donorterület borotválását követően kiszedik a graftokat, melyek átültetésre kerülnek. Ezeket a beültetés előtt kiválogatják, hogy kizárólag olyanok kerüljenek az arc területére, amik természetes hatást fognak kelteni. Ezt követően ki pótolják kevésbé sűrű területeket és megépítik az előre egyeztetett szakállvonalat.

Mi várható a műtétet követően?

Néhány napig megfigyelhetsz az arcodon apró hegeket és duzzanatokat, de ezek rövid időn belül elmúlnak. Ne ijedj meg, ha azt tapasztalod, hogy a beültetett szálak egy része kihullik, ez normális, hiszen az átültetés egyfajta sokkhatást jelent. Pánikra azonban semmi ok, hiszen ez a természetes folyamat része, kis idő múlva biztos lehetsz abban, hogy kinőnek.

Mikor a beültetett szőrszálak megszokták az új helyüket, hasonlóan fognak viselkedni, mint a többi arcszőrzet. Megfigyelheted a későbbiekben, hogy gyorsabban fognak nőni ezek a beültetett szálak, így előfordulhat, hogy többször is igazítani és vágni kell, mint a természetesen kinőtt szakállrészeket. Az ápolást illetően viszont nincs eltérés, így nyugodtan borotválhatod és ugyanúgy kezelheted, mint a természetes arcszőrzetet.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

2022. okt. 03.

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

DSTV: ízélmények az egyetemen

DSTV: ízélmények az egyetemen

2022. okt. 02.

Izgalmas kihívásról tudósít a DSTV összeállítása. Az egyetem hallgatói önkormányzata rendezte sportnap berkein belül mérettek meg a hallgatók a napokban – s szép hagyományokat folytatva főzőverseny keretében. Hangkép.
 

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X)