Miért jó a szakállbeültetés?

doszerk - 2022. szeptember 22. 11:11

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

A nők fejében él egy olyan hit, miszerint a szakállas férfiak intelligensebbnek tűnnek, illetve erőt és biztonságot sugároz ez a fajta megjelenés.Te sem szereted a mindennapos borotválkozást? Gyors számítást végezve ez egy élet során körülbelül 140 napnyi elfoglaltságot jelent. Ezzel szemben egy szakáll ápolása ennek körülbelül a fele alatt is megvan.

Kinek lehet szüksége a szakállbeültetésre?

A hajvonalhoz hasonlóan a szakáll által borított területek sem feltétlenül szimmetrikusak és egyenletesek. Ebből kifolyólag a férfiak közel felének okoz valamilyen fajta problémát, hogy nem egyenletesen sűrű a szakálla, és nem olyan képet lát viszont a tükörben, amilyet ő esztétikusnak tart.

Teljesen normális, hogy nem egy teljesen összefüggő területről van szó, hanem néha foltok tarkítják. De ezen ma már könnyen segíthetnek az Art 'N Hair szakemberei. Így nemcsak annyi szőr lesz az arcodon, amennyi természetes módon kinőtt, hanem a szakállbeültető műtét segítségével pótolhatják és sűríthetik az arcszőrzetet.

Hogyan zajlik ez az eljárás?

Mindenképpen fontos lépés, hogy először is konzultálj egy szakemberrel az arcszőrzet állapotát illetően. Ezt követően tudják összeállítani számodra azt a személyre szabott kezelési tervet, melynek segítségével végrehajtható a részleges pótlás vagy akár egy teljes szakállbeültetés. Felmérik az igényeidet, milyen szakállvonalat szeretnél, illetve egészségügyi állapotodról is képet kapsz, hiszen meg kell határozni, hogy mi okozhatja a gyengébb arcszőrzetet.

Az eljárás egyébként sokban hasonlít a hajbeültetéshez. A donorterület borotválását követően kiszedik a graftokat, melyek átültetésre kerülnek. Ezeket a beültetés előtt kiválogatják, hogy kizárólag olyanok kerüljenek az arc területére, amik természetes hatást fognak kelteni. Ezt követően ki pótolják kevésbé sűrű területeket és megépítik az előre egyeztetett szakállvonalat.

Mi várható a műtétet követően?

Néhány napig megfigyelhetsz az arcodon apró hegeket és duzzanatokat, de ezek rövid időn belül elmúlnak. Ne ijedj meg, ha azt tapasztalod, hogy a beültetett szálak egy része kihullik, ez normális, hiszen az átültetés egyfajta sokkhatást jelent. Pánikra azonban semmi ok, hiszen ez a természetes folyamat része, kis idő múlva biztos lehetsz abban, hogy kinőnek.

Mikor a beültetett szőrszálak megszokták az új helyüket, hasonlóan fognak viselkedni, mint a többi arcszőrzet. Megfigyelheted a későbbiekben, hogy gyorsabban fognak nőni ezek a beültetett szálak, így előfordulhat, hogy többször is igazítani és vágni kell, mint a természetesen kinőtt szakállrészeket. Az ápolást illetően viszont nincs eltérés, így nyugodtan borotválhatod és ugyanúgy kezelheted, mint a természetes arcszőrzetet.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Az aranyérben szenvedők vehetnek-e ülőfürdőt?

Az aranyérben szenvedők vehetnek-e ülőfürdőt?

2023. már. 20.

Az aranyeresség számos kellemetlen tünettel jár, természetes, hogy aki ebben a betegségben szenved, mindent megtesz azért, hogy fájdalmait csökkentse. Az aranyeresség számos kellemetlen tünettel jár, természetes, hogy aki ebben a betegségben szenved, mindent megtesz azért, hogy fájdalmait csökkentse. Nagyon népszerű gyógymód például az ülőfürdő is, de vajon a szakemberek javasolják-e az alkalmazását? Kiderül a cikkből! (X)

Végre, véégreee, véééégreeeeee – ez már igazi tavasz!

Végre, véégreee, véééégreeeeee – ez már igazi tavasz!

2023. már. 20.

A hét első fele egyértelműen napos, a második etap felhős és csapadékos lesz a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – de a lényeg: végig tavaszias, 20 fok körüli csúcsokkal!

Lépések az energiapazarlás ellen

Lépések az energiapazarlás ellen

2023. már. 19.

Az elmúlt néhány évtizedben ugrásszerűen megnőtt a kereslet az energiatakarékossági lehetőségek iránt. (X)

Pentelei nemzetőrök a csatamezőkön

Pentelei nemzetőrök a csatamezőkön

2023. már. 19.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc pentelei hőseinek nevét olvashatjuk a forradalmi emlékműnél – emlékük él, a téma történelmi vonatkozásait Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja összegzi.

DSTV: rendhagyó énekóra a Gárdonyiban

DSTV: rendhagyó énekóra a Gárdonyiban

2023. már. 19.

Dobszóló és zenetörténet: érdekes bemutatóról tudósít a DSTV összeállítása. A Gárdonyi iskolában Garami Gábor rádiós műsorvezető, zenész tartott különleges előadást az intézmény diákjainak a közelmúltban. Hangkép.

Mit érdemes tudni a purhabokról?

Mit érdemes tudni a purhabokról?

2023. már. 18.

Amikor úgy döntünk, hogy itt az ideje átalakítani vagy felújítani a lakásunkat, akkor szükség van a különféle termékek használatára is. Közéjük tartoznak a purhabok, amiket az előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően nagyon sokoldalúan tudunk alkalmazni. (X)

DSTV: hűsítő liget a Petőfiben

DSTV: hűsítő liget a Petőfiben

2023. már. 18.

Fákkal és díszcserjékkel gyarapodott a Petőfi Sándor Általános Iskola környezete, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény sikerrel pályázott a hűsítő ligetek kialakítását célzó országos programra. Hangkép.