Napsütéses, nyárias az elején, durva zuhanás a végén

Öcaline - 2022. szeptember 12. 10:33

Évszakváltó napok előtt állunk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint – a hét közepéig nyárias mutatók lehetnek, a valódi fordulat pénteken várható, a hét végén már kifejezetten őszies napokkal számolhatunk.

"Komoly lehűlés közeleg" – lakonikus rövidségű, de igen tartalmas bevezetővel szolgált szokásos hétindító összegzése elején Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. Amint tapasztalhatjuk is az ablakból, a sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja. Esetleg elvétve fordulhat elő zápor nap közben, igaz, megerősödik az északnyugati szél. 20 és 26 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
A folyatás is hasonló mutatókat ígér a friss modellek szerint, kedden eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd északnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet. Estig azonban nem fordul elő csapadék, és továbbra is 24 fok körüli értékeket mérhetünk. A következő nap már csapadékosabb lehet, a gyakran erősen felhős égből elsősorban az északi hegyes-völgyes területen alakul ki eső, záporeső. Ezzel együtt melegszik az idő – nap közben térségünkben 26-29 fok közötti értékek lehetnek.
Az utolsó nyárias nap csütörtökön várható a középtávú előrejelzések specialistája szerint: borongós időre van kilátás, északnyugat felől ismétlődően alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Erős lesz az északnyugati szél., és bár az ország nagy részén marad a 26 fok körüli maximum, északnyugaton már megkezdődik a lehűlés.
Az ősz pénteken érkezik: erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél erős marad, és jelentős lehűlés kezdődik – délután már csak 17-24 fok valószínű.
A hét végén csapadékos, szeles idő várható – szombaton 18-20, vasárnap már csak 16 fok körüli csúcsokkal.

Eddig csak beköszönt, a hét végére már be is toppan az ősz.

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.