Nehéz feladat vár az Acélbikákra

spigott - 2022. szeptember 25. 7:30

A már most remek formában játszó Gyergyói HK elleni hazai összecsapással folytatják az Erste Liga küzdelmeit DAB jégkorongozói ma délután öt órától.

Szép győzelmet arattak a Brassó elleni pénteki összecsapáson Acélbikáink az Erste Liga újabb fordulójában, így már második meccsükön megszerezték első sikerüket a sorozat idei kiírásában. Niko Eronen vezetőedző érthetően elégedett is volt a 4-3-ra megnyert találkozó után, s elsősorban azt emelte ki értékelésében, hogy ezúttal sikerült sokkal jobban kezdeniük, mint a BJAHC elleni szezonnyitón, s a hullámzó, de összességében kiegyenlített első két harmadot követően a harmadikban tudtak emelni a tempón, s igazán jó játékkal lepték meg a jó erőkből álló brassói alakulatot.

Sokáig azonban nem örülhettek hokisaink a szép sikernek, ugyanis ma már újabb feladat vár a csapatra, mely az Erste Ligát parádésan kezdő Gyergyói HK-t látja vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban délután öt órától. Szilassy Zoltán alakulatának magja gyakorlatilag együtt maradt a nyáron sőt, még erősíteni is tudták a keretet, vagyis egy rendkívül összeszokott, erős gárda lesz együttesünk mai ellenfele. Az erdélyiek ennek megfelelően is kezdték a liga idei küzdelmeit, az első fordulóban a DEAC otthonában arattak sima, 5-2-es sikert, míg tegnap este a DVTK Jegesmedvék gárdáját ütötték ki 6-1-re Miskolcon, s nyilván az a céljuk, hogy Dunaújvárosban is megőrizzék hibátlan mérlegüket.

Képek: DAB-archív

Az Acélbikák a riasztó szezonkezdet után viszont nagyon szépen összekapták magukat a Brassó ellen, hátrányban sem adták fel, s hatvan percen át remekül küzdve, fegyelmezett játékkal tudtak győzelmet aratni a zár felvonásra már kissé fáradni látszó Brassó ellen. Erre a küzdésre, akarásra ma is szükség lesz, de a pénteki győzelem remélhetőleg adott olyan lendületet a Bikáknak, hogy a remek formában lévő Gyergyó ellen is egy jó meccsel örvendeztetik meg az értük szorítókat.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.