Remek siker a Brassó ellen

spigott - 2022. szeptember 24. 7:30

Folyamatosan javuló teljesítménnyel, hatékony emberelőnyös játékkal arattak 4-3-as győzelmet a DAB jégkorongozói a Brassó ellen az Erste Ligában pénteken este.

Itthon, a Brassó elleni mérkőzéssel folytatták az Erste Liga küzdelmeit az Acélbikák hokisai pénteken este fél héttől, s ahhoz, hogy legyen esély a sikerre a jó erőkből álló vendégek ellen, mindenképpen jobb játékra volt szükség annál, amit a BJAHC elleni szezonnyitón nyújtott együttesünk.

Mely ennek szellemében is vágott neki a találkozónak, már az első cserében sikerült két nagy helyzetet kialakítani, s bár ezeket még védte Polc, a 4. percben Niskanen bal felső sarokba zúdított lövése már kibabrált a brassói hálóőrrel (1-0). Azonnal igyekezett is sebességet váltani a vendégcsapat, ám gyorsan jött egyenlítő találatukat mégis egy kontrából szerezte Schaber sőt, miután egy kapu mögül visszatett korongot Gliga lőtt közelről a hazai ketrecbe, a 8. percben már hátrányból kellett kapaszkodnia a Bikáknak (1-2).

Akik igyekeztek is becsülettel, s bár akadtak helyzeteik, ezekkel a Brassóhoz hasonlóan a mieink sem tudtak élni. Egészen a 32. percig, mikor az Eronen-gárda kontrázta le vetélytársát emberelőnyben, s Pinczés találatával végre összejött az egyenlítés (2-2). Nem sokáig örülhettünk azonban ennek, mert Valchar előnyből szerzett góljával a 33. percben visszavette az előnyt ellenfelünk, mely a folytatásban több buta kiállítással hozta magát nehéz helyzetbe, s mivel Niskanen kettős emberelőnyből ezúttal a jobb felsőt lőtte szét a 38. percben, így a második szünetre 3-3-as állással vonultak a felek.

Képek forrása: DAB

A harmadik etapot ismét erősebben kezdte együttesünk, mely előbb szimpla, majd kettős emberelőnyben támadhatott a vezetés megszerzéséért, méghozzá sikerrel, mert Embrich a kapu torkából ütötte be a vonal mögé a pakkot, s a 47. percben ismét nálunk volt az előny (4-3). A Bikák nem ültek rá az eredményre, továbbra támadtak, s ha Vas, vagy Lammi pontosabban céloz, akár tovább is növelhették volna vezetésüket. A véghajrában kapusát lehozva próbált egalizálni a Brassó, de a hazai védelem és Kovács kapus is jól állt a lábán, így a DAB végül 4-3-as győzelmet aratva tartotta itthon a ligapontokat, s készülhet jó hangulatban a Gyergyói HK elleni vasárnapi összecsapásra, melynek ismét a Dunaújvárosi Jégcsarnok ad otthont délután öt órától.

Edzői értékelések

Niko Eronen: – Ahogy az előző mérkőzés után is mondtam, nagyon nem mindegy, miként kezd egy mérkőzést a csapat. Most jól, lendületesen kezdtünk, s bár a Brassó még az első harmadban fordított, ilyenkor azért folytatni a meccset. Az első negyven perc ki-ki játékot hozott, a harmadikban mutatott játék miatt viszont büszke vagyok a srácokra, ez volt talán a legjobb harmadunk eddig, nagy győzelmet arattunk.

Strenk Hunor (másodedző): – Úgy gondolom, hogy ma elsősorban a kiállítások száma jelentette a különbséget ma az eredményben. Nem kezdtünk egyébként rosszul, de a második harmadban jöttek az emberhátrányok, amelyekből nem jöttünk ki jól. 3-2-nél két kapuvasunk is volt, talán alakulhatott volna másként is a mai mérkőzés, ha kicsit több a szerencsénk. Agresszív hokit játszott mindkét csapat, nem volt olyan magas a színvonal, inkább küzdelmes meccs volt, mely után tanulnunk kell a hibáinkból, s nem szabad ilyen buta kiállításokkal helyzetbe hozni aktuális ellenfelünket.

DAB - Corona Brasov 4-3 (1-2, 2-1, 1-0)

DAB: Kovács - Lammi, Tolsztusko, Embrich 1, Hadzinikolic (2), Somogyi (1) - Varga (1), Vas, Niskanen 2 (1), Szalma, Valtola (2) - Erdély, Léránt, Dézsi, Horváth, Pinczés 1 - Marosi, Tamás, Stan, Strenk, Török. Vezetőedző: Niko Eronen.

Corona Brasov: Polc - Borisenko (1), Sweeney, Domingue, Schaber 1 (1), Valchar 1 (1) - Garcia,Williams, Gliga 1, Vasile A., Zagidullin - Bors, Gajdó T., Gajdó B., Kovács (1), Vasile N. - Antal, Buda. Vezetőedző: Dave MacQueen.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.