Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

doszerk - 2022. szeptember 21. 15:38

A PMP vizsgára való felkészülés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt választ adni. (X) 

Így siker csak úgy várható, ha minden választ csípőből tud az ember. A vizsga számítógépen, angol nyelven történik. Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyek segítségével eredményes lehet a PMP vizsga.

1. Érezzük a vizsga jelentőségét!

Sokszor még azoknak sem sikerül a PMP vizsga, akik hosszú évek tapasztalatával indulnak neki. Ennek magyarázata, hogy a vizsga egy különös megközelítéssel rendelkezik, amely sokak számára nem egyértelmű. Ha meg szeretnénk tudni, vajon eredményesen szerepelnénk-e egy ilyen vizsgán, csináljunk egy próbatesztet! Ha azonban biztosra akarunk menni, a legjobb egy PMP vizsgafelkészítő elvégzése a Szinergia Kft. keretein belül. 

2. Ismerjük meg a tankönyvet!

A könyvet az első oldaltól az utolsóig tudni kell, de nem elég bemagolni, az összefüggéseket is át kell látni. A PMBOK alapos ismerete azt jelenti, hogy többször átolvassuk a könyvet, így logikussá válik a felépítése, és át tudjuk látni az egyes területek közötti összefüggéseket, valamint fel is tudjuk idézni őket. A PMI módszertan ismerete és a szemlélet áttekintése elengedhetetlen a könyv struktúrájának és az egymásra ható területek viszonyának feltérképezése érdekében.

3. Határozzuk meg a felkészüléshez szükséges időt!

Az sem jó, ha túl sok, ahogy az sem, ha túl rövid időt szakítunk a tanulásra. Fontos a célok meghatározása, az ütemterv betartása, és az ehhez való alkalmazkodás. Így a tudás nem fog majd idő előtt elkopni. Fontos, hogy kellő időt szánjunk a felkészülésre, hiszen nem egyszerű a tananyag. 

4. Teszteljünk, teszteljünk, teszteljünk…

Ma már rengeteg teszt elérhető az interneten, amelyek segíthetnek a felkészülésben. A minimumot tűzzük ki 75%-ra, így a vizsgán is eredményesek leszünk. 

5. Koncentráljunk!

A vizsga 4 órát vesz igénybe, amely idő alatt 200 kérdés legalább 60%-át kell megválaszolni. Ez csakis úgy teljesíthető, ha a figyelmünket fókuszálni tudjuk 4 órán keresztül, és nem hagyjuk, hogy elkalandozhassanak a gondolataink. Ezt érdemes gyakorolni, így a vizsgán már nem érhet meglepetés. 

6. Időgazdálkodás

Már a felkészülés során figyeljünk oda az időgazdálkodásra, a koncentrációra! Kiemelt szerep jut a szorgalomnak és a fegyelemnek. Először válaszoljunk azokra a kérdésekre, amelyeket rögtön meg tudunk oldani, aztán térjünk vissza a bonyolultabb kérdésekre!

7. Konzultáljunk olyannal, aki már sikeres vizsgát tett!

A vizsga előtt érdemes beszélni olyan emberrel, aki már sikeres vizsgát tett. Egy ilyen személy el tudja mondani, hogy milyen típusú kérdésekre lehet számítani, hogyan érdemes készülni, milyen módon érdemes használni a könyvet.

Az említett tanácsok megfogadása máris közelebb visz egy sikeres PMP vizsgához. A vizsgafelkészítőt sem érdemes kihagyni, hiszen remek alapot jelent az eredményességhez. Sok sikert!

A rovat további hírei: Mozaik

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

2022. okt. 03.

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

DSTV: ízélmények az egyetemen

DSTV: ízélmények az egyetemen

2022. okt. 02.

Izgalmas kihívásról tudósít a DSTV összeállítása. Az egyetem hallgatói önkormányzata rendezte sportnap berkein belül mérettek meg a hallgatók a napokban – s szép hagyományokat folytatva főzőverseny keretében. Hangkép.
 

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X)