Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték a Móricz diákjait

Terdik Péter - 2022. szeptember 4. 8:50

Augusztus utolsó napján rendezte meg hagyományos évnyitó rendezvényét a Móricz Zsigmond Általános Iskola közössége. Az ünnepségen Pintér Tamás polgármester, Szántó Péter önkormányzati képviselő és Horváthné Ottinger Hajnalka intézményvezető köszöntötte a gyerekeket. 

A szeptemberi iskolakezdéshez közeledve településünk oktatási intézményeinek színe-java megtartotta a hagyományos tanévnyitó rendezvényeit. A Móricz Zsigmond Általános iskolába – egykori tanulójaként – Pintér Tamás polgármester is ellátogatott. 

Polgármesteri köszöntő 

Településünk első embere két kérdést intézett a fiatalokhoz. Mind arra, hogy jó volt-e a nyári szünet, mind pedig arra, hogy várták-e már az iskolakezdést, egybehangzó „igen!” volt a gyereksereg válasza: 
 – Ahol most vagytok, az egy mesevilág. Ahol most vagytok, ott mesés dalokat fogtok hallani, mesébe illő barátságokat fogtok kötni egymással, és mesés dolgokat fogtok tanulni. Én azt kívánom nektek, hogy legyen életetek egyik legmeghatározóbb élménye az, amit ebben az iskolában töltötök. Kedves szülők! Biztosíthatom önöket arról, hogy ebben az iskolában felkészült, gondoskodó, kiváló pedagógusok foglalkoznak majd a gyermekeikkel. 

Pintér Tamás végül a pedagógusokhoz is intézett néhány gondolatot. Hangsúlyozta, sok erőt és kitartást kíván számukra, de biztos abban, hogy a nehézségek ellenére az előttük felsorakozott gyermekek boldogságából, lelkesedéséből meríthetnek majd erőt. Ez minden hullámvölgyben a segítségükre lesz.

Tárgyi és személyi változások

A polgármester köszöntőjét követően Horváthné Ottinger Hajnalka intézményvezető mondta el ünnepi beszédét. Ebben (a teljesség igénye nélkül) említette a gyerekeket érintő nyári programokat: Cityrocks, erdélyi utazás, egyetemi diplomaosztó, kerékpáros vándortábor stb. Az intézményt érintő fejlesztéseket: megújult udvar, játszótér és kerítésjavítás, valamint a második osztályosok tanterme is megújult. 
A személyi állományt illetően számos új pedagógus is segíti majd az iskola mindennapjait. Intézményvezető-helyettesként dolgozik majd Szigethy Adrienn és Moravetzné Szabó Ildikó – utóbbi hetedik osztályos tanulóit Lovász Csaba veszi át. Molnár Anna Mária újra az intézményben tanít, míg Sarokné Varga Anna, Szakály Józsefné Erzsi néni és Bárándi László csatlakozott a pedagógusok sorához. Tóthné Nagy Éva pedagógiai asszisztensként, míg Háger Éva portásként dolgozik tovább az intézményben. Az iskola néptáncos vonalát Thuróczy Rita erősíti majd. 

Az intézményvezető végül köszöntötte az elsős osztályfőnököket, majd jókívánságait, tanácsait osztotta meg az általános iskolai tanulmányaikat megkezdő kisdiákokkal.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Oktatás

Civilek az oktatásért: az óvodára fókuszál a MONDD! sorozatnyitója

Civilek az oktatásért: az óvodára fókuszál a MONDD! sorozatnyitója

2023. jan. 25.

Új sorozattal jelentkezik a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a keresztségben Mindenki az oktatásért, a nevelésért, a diákokért Dunaújvárosban és környékén (MONDD!) címet kapott beszélgetés-sorozat első eseménye csütörtökön lesz.

DSTV: iskolanyitogató a Gárdonyiban

DSTV: iskolanyitogató a Gárdonyiban

2023. jan. 21.

Iskolanyitogató programsorozat kezdődött a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. A szülőket és a majdani elsősöket sok-sok foglalkozás, színes esemény csalogatja. Hangkép.
 

DSTV: nyílt nap a Vasváriban

DSTV: nyílt nap a Vasváriban

2023. jan. 18.

Színes kavalkáddal csalogatta leendő diákjait falai közé a Vasvári iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Tájékoztató, bemutató órák sora és persze bőséges sportági választék szerepelt a kínálatban. Hangkép.

DSTV: muzsikával csalogat a Móricz

DSTV: muzsikával csalogat a Móricz

2023. jan. 16.

Egész sorozatot szentel a jövő nebulóinak a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az ének-zene tagozatos intézmény természetesen sok-sok muzsikával körített, dallal és tánccal színesített program során mutatja be az ovisoknak gazdag kínálatát. Hangkép.

Online népfőiskola – a képzettség komplex szerepéről

Online népfőiskola – a képzettség komplex szerepéről

2023. jan. 10.

Kiemelkedő tudású szakemberek közreműködésével szervezi sorozatát a Magyar Népfőiskola Társaság – az online népfőiskola évnyitó előadásán dr. Farkas Éva oktatáskutató lesz. Figyelem: már csak ma éjfélig lehet regisztrálni a csütörtöki előadásra! 

DSTV: régi értékek és új energiák a Vasvári iskolában

DSTV: régi értékek és új energiák a Vasvári iskolában

2023. jan. 10.

Remek közösség, sok-sok sportos program jellemzi a Vasvári Pál általános Iskola életét, derül ki a DSTV összegzéséből. Mint az évértékelőben meséli, bár még csak augusztus vége óta tölti be a pozícióját, máris sok szép élménnyel és értékes tapasztalattal gazdagodott Gálosfai Tímea intézményvezető. Hangkép.

DSTV: sikeres évet zárt a Szabó Magda iskola

DSTV: sikeres évet zárt a Szabó Magda iskola

2023. jan. 08.

Minden szempontból eredményes évet tudhat maga mögött a BIROK Szabó Magda Református Tagintézménye, derül ki a DSTV összegzéséből. A vírus világjárvány korlátozásai után teljesen szabadon, közösen, és kiváló hangulatban szervezhették programjaikat. Hangkép.