A ködös reggelek, napos napok hete következik

Öcaline - 2022. október 24. 10:19

Csöndes, nyugalmas periódust ígér friss előrejelzésében a DO időjárási szakértője – igaz, reggelente és olykor nap közben is komoly ködökre készülhetünk! (Vezessenek, vezessetek óvatosan!)

"Északon ősz, délen nyár" – ezzel a felütéssel kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Mikós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szakértője. A képlet egyszerű: az ország északi, hegyes-völgyes vidékeinek lakói ködös, majd rétegfelhős időre számíthatnak, míg délen, délnyugaton fátyolfelhők szűrte napsütés várható. A hőmérséklet is ennek a kettősségnek megfelelően alakul: északon csak 15-20, délen 21-26 fok várható – délkeleten már-már nyárias idő várható, miközben a délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül.
A friss modellek szerint a folytatásban némi lehűléssel számolhatunk: kedden a nap első felében borongós, párás, foltokban ködös idő lesz, reggelig szórványosan még eső, zápor is lehet – déltől északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre több helyen bukkan elő a nap. Élénk marad a nyugati, északnyugati szél, és országszerte 16-21 fok valószínű.
Reggelre az ország nagy részén ködfoltok jelennek meg szerdán is. Közlekedők, figyelem: ezek a Dunántúlon akár tartósabban is megmaradhatnak – míg a keleti tájakon kevés napsütés is lesz. Szitálás előfordulhat, a maximumok 15 és 20 fok között alakulnak.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét közepétől újra szebb arcát mutatja az ősz: csütörtökön és péntek naposabb és tartósan rétegfelhős, párás körzetek váltakoznak. Hulló csapadék nem lesz, de ködszitálás előfordulhat – délutánonként térségünkben 18-20 fok ígérkezik.
A halottak napja hosszú hétvégéje is fátyolfelhős vagy napos, de jellemzően kellemes időt ígér: szombaton és vasárnap is csapadékmentes napok várnak ránk, igaz, reggelente még lehetnek ködös, párás térségek. 

Csöndes, szép idő várható – a reggeli ködöket nem számítva mindenképpen ideális a kegyhelyek, temetők felkereséséhez...

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert felvétele)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.