Biró Bálint bajnoki remeklése

spigott - 2022. október 14. 17:00

A Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezőinek neveltje, Biró Bálint párosban aranyéremmel, míg a csapatban a BVSC-Zugló tagjaként ezüstéremmel zárta a fővárosban megrendezett bajnoki viadalt.

Budapesten, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban rendezték meg az asztaliteniszezők idei Országos U19-es és U17-es Csapatbajnokságát, valamint Aranyfokú Ranglistaversenyét, melynek igen komoly dunaújvárosi érdekeltsége is volt. A BVSC együttesének színeiben lépett ugyanis asztalhoz viadalon a Dunaújvárosi Egyetem DSE saját nevelésű játékosa, s az egyetemisták NB I-es csapatát is erősítő Biró Bálint, aki egyéniben, párosban, illetve csapatban is megmérette magát a szezon legrangosabb hazai utánpótlás versenyén.

A tizennyolc esztendős dunaújvárosi játékos az egyesek küzdelmeiben előbb az Ambrus SE-s Szabó Lénárdot győzte le 3-1-re, majd a Yorgos Asztalitenisz SE színeiben induló Kizakisz Nikoszt múlta felül 3-2-re. A legjobb négy közé jutásért vívott találkozón sajnos nem bírt a pécsi Faragó Barnabással, így számára itt véget ért a verseny, ám így is volt mivel vigasztalnia magát.
A párosok versengésében ugyanis Fehér Balázzsal együtt előbb a Paréj-Szaszák kettőst győzték le magabiztosan, 3-1-re, majd a KSI-s Cseri-Vörös duót múlták felül még simábban, 3-0-ra, így következő meccsükön már a döntőért játszhattak. Itt a Krebs-Balogh páros próbálta útját állni Bálintéknak, akik ötödik, döntő szettben biztosították be továbbjutásukat, s játszhattak az aranyéremért a Kizakisz-Szabó kettőssel. A finálé szintén óriási küzdelmet hozott, ám Bálinték kétszer is hátrányból felállva arattak 3-2-es sikert, megszerezve ezzel az U19-es korosztály bajnoki címét.

Biró Bálint és Fehér Balázs

A csapatbajnokságban újabb szép sikernek örülhetett a DUE DSE neveltje, ugyanis a Kárpáti Ágoston, Biró Bálint, Fehér Balázs, Shan Xianyi összetételű formáció két győzelem után csak a fináléban szenvedett 3-2-es vereséget a KSI "A" csapatától, így a nagyon fényes ezüstéremmel zárták a megméretést, mely után a fiatal dunaújvárosi versenyző is megosztotta velünk gondolatait.

– Természetesen reménykedtem a jó szereplésben minden számban, csapatban elsősorban azért, mert tavaly is közel voltunk az éremhez. Most jól ment a játék mindenkinek, s ugyan a döntőben kikaptunk, így is nagyon örülök az eredménynek. Párosban már annak is örültem, hogy viszonylag jól játszottunk, s bejutottunk a legjobb négy közé egy igen erős ellenféllel szemben. Onnantól viszont tovább javult a játékunk, idegekkel is jól bírtuk a küzdelmet, s megérdemelten szereztünk aranyérmet. Egyéniben kiemelt voltam, az első meccset egy fiatal, de ügyes fiúval játszottam, nem volt egyszerű mérkőzés, de hoztam, másodikon meg olyan ellenfelet sikerült legyőznöm, akit eddig még nem tudtam. A négy közé jutásért egy kicsit elfáradtam mentálisan, ez azért nyomot hagyott a játékomon, de nem búslakodom miatta, ebben az erős mezőnyben a nyolc közé jutni is szép eredmény. Összességében elégedett vagyok, az egyéni ranglistán elértem az eddigi legjobb helyezésem, a kilencedik vagyok, s azt remélem, hogy a jövőben is rendre ott leszek a legjobb nyolc között. Ehhez persze rengeteg munka kell, de ebben segít egyesületem, illetve az is, hogy Dunaújvárosban a felnőtt NB I-ben is szerepelhetek, szóval megyek előre, folyamatosan játszani és fejlődni szeretnék.

A rovat további hírei: Sport

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.