Erasmus+ – jeles projektzárások a Rudasban

Öcaline - 2022. október 4. 17:03

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikuma 2019-ben és 2020-ban nyert el támogatást Erasmus+ pályázatok keretében külföldi szakmai gyakorlat elvégzésére – a nyári programok záróeseményének hétfőn adott otthont a középiskola.

A Tempus Közalapítvány által felügyelt és finanszírozott projektek révén – immár hatodik és hetedik alkalommal ¬– az intézmény 18-18 tanulója 2-2 kísérő tanárral 4 hétig, valamint 5-5 oktatója 1-1 hétig vett részt diák- és tanármobilitásokon Prágában és Milánóban. 

Sikeres gyakorlatok

A részletekről Gloczné Behon Marianna, a Rudas igazgató-helyettese, valamint Matussné Füleki Hella intézményi Erasmus+ koordinátor tájékoztatta lapunkat. Mint kiemelték, az eddigi projektek során az intézmény 203 főt tudott diák- és tanármobilitásokban külföldre utaztatni.
Mint a projektzárón kiderült, a hosszú előkészítő munka után izgalmakkal teli utazás, a cégeknél történő gyakorlat és tapasztalatszerzés valamint idegennyelvtudás fejlesztés várt az iskola tanulóira. A turisztika, sport és ügyvitel ágazatos diákok nem kisebb cégeknél kaptak lehetőséget gyakorlatra, mint a milánói Hilton Garden Inn vagy az itthon is megtalálható Meininger szállodalánc, de az AC Milan futballcsapat központja is gyakorlati helyként szolgált, míg Prágában egy háromcsillagos szállodában és fitnesztermekben gyarapíthatták szakmai és nyelvtudásukat. 

Gyümölcsöző együttműködés

A program a résztvevők utazását és teljes ellátását fedezte. A diákok kipróbálhatták magukat a turizmus és vendéglátás megannyi területén – hasznos és jól hasznosítható gyakorlati tapasztalatokat szerezve. Emellett persze kísérő tanáraikkal együtt meglátogathatták a két nagyváros látnivalóit is.  
A hétfői eseményen a diákok munkahelyi bontásban egy-egy Powerpoint előadás segítségével mutatták be képes beszámolóikat a megjelenteknek.

Mint a projektzárón elhangzott, a Rudas továbbra is tartja a jó kapcsolatot a szervező cégekkel – nem titkoltan a jövőbeni pályázatok megvalósításának reményében.

(Fotó: DSZC Rudas Közgazdasági Technikum)

A rovat további hírei: Oktatás

Országos versenyt rendezett a Rudas

Országos versenyt rendezett a Rudas

2022. nov. 30.

A szakmai legjobbjai mérték össze gép- és gyorsíró-tudásukat a Rudas középiskolában a közelmúltban. Több világbajnokot köszöntöttek a megméretésen, és három rudasos induló is vállalta a versenyt!

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

2022. nov. 30.

Szakmai program, ismerkedés, pedagógusok – nem egyszerű, ám annál fontosabb döntésről tudósít a DSTV összeállítása. A jövő diákjai mellett hozzátartozókat is várt Iskolanyitogató című programjára a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye. Hangkép.

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

2022. nov. 23.

Komoly szakmai fórumról tudósít a DSTV összeállítása. Sajátos nevelési igény a bölcsődében címmel várta tanácskozásra Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye a bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőket, szakembereket. Hangkép.
 

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

2022. nov. 17.

Fiatalon elhunyt kollégájuk emlékét ápolják a "gpsz" Informatikai Csapatversennyel – a megméretésnek idén már tizenkettedszerre adott otthont a Rudas középiskola.

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

2022. nov. 12.

A Rudas középiskola két csapata is bekapcsolódott a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett a Tudományos Diákköri Konferencia erőpróbájába. A középiskolások mindkét triója különdíjat érdemelt a tudományos értekezésért. 

Országos versenyt rendez a Rudas

Országos versenyt rendez a Rudas

2022. nov. 10.

A dunaújvárosi középiskola ad otthont a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége rangos megméretésének – a Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnoki  Versenyt szombaton rendezik a Rudasban.

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

2022. nov. 07.

Az immár évtizedes múlttal bíró nyári táborban készült művekből nyílik kiállítás az Arany János Általános Iskolában szerdán. Mindenkit várnak a megnyitóra!