Kitart a szép, napos, nyugalmas őszi idő

Öcaline - 2022. október 10. 9:32

Hűvöskés reggelek, fátyolfelhős napok, szép idő – ezt ígéri egész hétre a DO meteorológiai szakértője. Aki csak teheti, menjen a szabadba! 

"Folytatódik az indián nyár!" – sokatmondó beköszönéssel kezdte szokásos heti előrejelzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztője. Az elmúlt napok csendes, nyugalmas, szép őszi idője folytatódik, ahogy tapasztalhatjuk is, a mai napot is sok napsütés jellemzi – helyenként réteg-vagy fátyolfelhős térségekkel. Eső nem várható, de megélénkülhet a délkeleti keleti szél – nap közben 18-22 fokos csúcsok lehetnek.
A friss modellek szerint nagyjából hasonlóan alakul minden a folytatásban is: kedden az Alföldön rétegfelhős lesz az ég, máshová északnyugat felől egy szakadozott felhősáv érkezik. Csak elvétve, alakul ki csapadék, az északi-hegyes völgyes térségek lakói jó, ha a réteges öltözés mellé egy ernyőt is bekészítenek. Megélénkül az északi, északkeleti szél, de marad a kellemes idő – 20 fok körüli értékeket mérhetünk.
Változóan felhős időre van kilátás szerdán, reggel rétegfelhővel, nap közben egyre több napsütéssel. Elszórtan, jellemzően a délnyugati tájakon lehet kisebb szitálás, esetleg egy-egy gyenge zápor. Marad a kellemes idő – 17-21 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A hét közepétől ismét derültebbre fordul, csütörtökön kezdődően egészen a hét végéig kitart a kellemes őszi idő. Reggelente ugyan párafoltok képződnek – közlekedők, figyelem, néhol komoly köddel is számolhatunk! –, majd ezek feloszlása után folytatódik a nyugodt őszi idő. Változóan felhős ég és legalább pár órás napsütés lesz a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Eső továbbra sem várható – egészen vasárnapig marad a 19-20 fok körüli maximum is!

Kellemes, szabadba csábító időnk lesz – aki teheti, irány a természet!

(Fotó: Így látjuk MI! – Laczkó György felvétele)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.