Ködös, borult napok, aztán jön az eső

Öcaline - 2022. október 31. 9:34

Igazi borongós őszt ígér a DO időjárási szakértője a következő napokra. A hét első felében kitart a párás, ködös, jobbára borult idő, aztán befut egy komoly csapadékzóna is, sok eső várható a hét végén.

"Szürke, párás idő" – foglalja össze a lényeget Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője szokásos hétindító prognózisa bevezetőjeként. Ahogy az ablakon kipillantva láthatjuk (illetve nem), sűrű ködfoltokkal kezdődik a hét – néhol ködszitálás is várható. Borult, párás időre számíthatunk, a délkeleti szél gyenge marad, és 13-17 fok között alakul a hőmérséklet.
A folytatási is hasonló időt ígér a friss modellek szerint: mindenszentek napján a délelőtti órákig borult, párás idő lesz, majd délen és nyugaton szakadozhat a köd és a rétegfelhőzet, rövid időre kisüthet a nap. A csúcshőmérséklet tekintetében sem várható érdemi változás; 13-16 fok körüli értékeket mérhetünk. Szintén borongós lesz a szerda; délelőtt kitart a ködfelhős idő, kisebb eső, szitálás is előfordul – főként az északi hegyek-völgyek lakói készülhetnek esernyővel. A nap második felében – és akkor is inkább északnyugat felől – szakadozik a felhőzet, megélénkül a szél, 15 fok körüli csúcsokkal számolhatunk.
A hét közepétől már némi változás várható a középtávú előrejelzések specialistája szerint – csütörtökön a reggeli ködfoltok feloszlása után egyre vastagabb felhők érkeznek, igaz, csapadék estig még nem alakul ki. A délkeleti szél viszont élénk lesz, és továbbra is marad a 15-17 fok körüli csúcsérték.
A bevezetőben említett csapadékzóna az előrejelzés szerint pénteken éri el térségünket, de ez dominálja a hét vége időjárást is: az erősen felhős, vagy borult égből sokfelé valószínű eső, záporeső. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Erős lehűlés várható. Szombaton néhol 10 fok közelében maradnak a maximumok, és vasárnap is hasonló képlettel számolhatunk.

A szép, nyugalmas ősznek végleg vége – cserébe viszont megérkezik az eső!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.