Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Öcaline - 2022. október 3. 9:54

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

"Viharos szél, elszórt záporok" – ez a mára rendelt prognózis, de a folytatás már jóval békésebben alakul, írja szokásos hétindítójában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. A reggeli napsütés csalóka, ma még változékony idő várható: északnyugat felől gyakran növekszik meg a felhőzet, és elszórtan záporok is kialakulnak. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél – és még csak 14-17 fok körüli értékek lehetnek.
A friss modellek szerint a közeli folytatás sem ígér lényeges változást: kedden felhőátvonulásokra számíthatunk, amelyek révén főleg a Dunántúlon és az északi hegyes-völgyes vidékeken élőknek tanácsos ernyővel elindulni otthonról. Igaz, délutánra mérséklődik az eleinte még erős szél. A hőmérsékleti értékek terén viszont elmozdulás várható: a reggeli 5-10 fok közötti értékek után nap közben 17-18 fok körüli csúcsokkal számolhatunk.
Kifejezetten kellemesre fordul viszont térségünk időjárása szerdától – a több órás októberi napsütést fátyolfelhők szűrik, melyből sehol sem alakul ki csapadék. A déli szél megélénkülhet, a csúcsérték is emelkedik: délutánra 18-22 fok közé melegszik a levegő.
Ez a tendencia kitart a hét második felében is a középtávú előrejelzések specialistája szerint – csütörtökön és pénteken igazi indián nyár jellegű idő lesz, reggelente párafoltokkal, délutánonként fátyolfelhők szűrte, kellemes napsütéssel. A csúcshőmérséklet mindkét napon 20 fok körül alakul. És ez a kellemes idő kitart a hét végén, szombaton és vasárnap is igazi kirándulóidő csalogat a szabadba! A hűvös reggelek után kellemes napsütés várható, érdemi csapadékhajlam nélkül – 20 fok körüli csúcsértékkel.

Remek alkalom kiadós sétákra, komoly kirándulásokra is – irány a természet!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!