Tényleg olyan jó a koreai dupla arctisztítás?

doszerk - 2022. október 25. 15:00

A koreai bőrápolási rutin komoly szeánsznak számít, amelyet egyik generáció a másik után követ. A koreai nők tündöklő, fiatalos és egészséges arcbőre nem véletlenül vált népszerűvé a szépségiparban. (X)

Vajon valóban hasznos a dupla arclemosási technikájuk?

Mi az a koreai dupla arctisztítási rutin?

Ahogy a neve is sugallja, ehhez a folyamathoz kétszer szükséges az arcbőr megtisztítása. Az arcápolási rutinért kevésbé rajongó lányok azon tűnődhetnek, hogy mi az, ami elmarad az egylépéses tisztítási rutinjukban? Nos, a természetes megjelenésű bőr textúráján dudorok és egyenetlen foltok vannak. Egy kis micellás vízzel való letörlés nem biztos, hogy teljesen kitisztítja a pórusokban összegyűlt szennyeződéseket és faggyút. Itt lép be a dupla tisztítási rutin!

Próbáld ki a helloskin.hu kiváló arctisztító kozmetikumait, hogy te is átélhesd a koreai szépségápolásban rejlő lehetőségeket!

A kettős tisztítás eltávolítja a bőr tetején lévő szennyeződéseket, valamint a sminket, a felesleges olajat és az elhalt bőrt. Ez egy olyan tisztító módszer, amely biztosítja a mélyreható tisztítást a bőrápoló alkalmazása előtt. A kettős tisztítás folyamata magában foglalja az arcmosást két termékkel: egy olajalapú tisztítószerrel, majd egy vízbázisú tisztítószerrel.

A kettős arclemosás lépései

Az olajos tisztítószerrel végzett tisztítás első lépése eltávolítja az olajalapú szennyeződéseket, például a faggyút, a fényvédő maradványokat, a sminket és a szennyező anyagokat. Ehhez használjunk olajalapú lemosót, tisztító balzsamot vagy akár micellás vizet. Óvatosan dörzsöljük be a bőrbe, és vattakoronggal vagy tiszta törölközővel töröljük le.

A második tisztítás eltávolítja a vízbázisú szennyeződéseket, például az izzadságot és a szennyeződéseket. Megakadályozza a faggyú felhalmozódását és a baktériumok szaporodását, ami segíthet az aknéval kapcsolatos fellángolások megelőzésében. A végső tisztításhoz használjunk habzó tisztítószert. Habosítsuk fel az arcbőrön, majd langyos vízzel öblítsük le.

Milyen eredményeket várhatunk?

A túlzott faggyú felhalmozódása fertőzéseket okoz, amelyek aknéhoz vezetnek. Az olajalapú tisztítószerek kiválóan eltávolítják az olajalapú szennyeződéseket, a maradványokat, a kozmetikumokat és legfőképpen a faggyút, amely ha túltermelődik, keletkeznek a nem kívánt pattanások.

A dupla tisztítás különösen hasznos, ha erős sminket viselünk. A kétlépéses tisztítás biztonsági hálót ad a pattanások megelőzésére, hiszen ezek a bőrproblémák gyakoriak, ha a pórusokat eltömítik a sminkmaradványok és egyéb szennyező anyagok.

Meg fogsz lepődni, ha megtudod, hogy a kettős tisztítás a többi bőrápoló termék hatékonyságát is javíthatja. Alapvetően tiszta vászon típusú bőrre van szükség, mielőtt felkennénk a szérumokat, AHA-savakat, BHA-savakat és hidratálókrémeket. Egy dupla tisztítás sokat segíthet a többi termék jobb felszívódásában.

Szerezd be a helloskin.hu nagyszerű koreai és magyar kozmetikumait a ragyogó és egészséges arcbőr érdekében!
 

A rovat további hírei: Mozaik

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)