A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

doszerk - 2022. november 21. 17:44

Szabálytalan közgyűléssel, alaptalan nyilatkozatokkal tesznek próbát a cégfoglalásra az ISD Dunaferr Zrt.-t támadó körök, áll a vállalatcsoport friss közleményében. Betűhív közlés.

Tavaly széles körben járta be a sajtót a hír, hogy egy ál-Habsburgot küldtek a DUNAFERR társaságcsoportot folyamatosan támadó körök, akik jogtalan döntésekkel, hamisított meghatalmazással, fizikai erőszakkal, zsoldoscsapattal is megpróbáltak gyárat foglalni. Most ismét szabálytalan közgyűléssel, alaptalan nyilatkozatokkal tesznek próbát a cégfoglalásra.

Legális vezetés irányít

Reméljük, a ciprusi bíróság ezen utolsó akció láttán végre rendet tesz a STEELHOLD Limited tulajdonosai között, és elrendeli a szabályos közgyűlés megtartását. Addig is az előző igazgatóság által kinevezett, illetve a jóváhagyásával létrehozott jelenlegi menedzsment, tehát a legális munkahelyi vezetés irányítja a napi működést, mint ahogy így zajlott ez a privatizáció óta mindig, minden korábbi évben is a DUNAFERR-nél. 
Ennek a szervezetnek az élén áll Tankhilevich Evgeny mint legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes, akit az Igazgatóság 2012-ben alkalmazott ebben a beosztásban, és aki az Igazgatóság által korábban jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzat szerint a DUNAFERR legmagasabb vezető beosztású munkavállalója azóta is. 
Nem ez a vezetés illegitim tehát, hanem az a törekvés, amivel a tavalyi érdekcsoport most újra próbálkozik, még ha most részben új emberekkel is teszi. 

Több milliárdos kárt okoztak

Bencze Bálint a HUNGARO INVEST Kft. jogásza, aki sorra bukja a pereket a DUNAFERR-el szemben. Annak a HUNGARO INVEST-nek a jogásza, amely céget az ismét feltűnt Lukács Péter korábbi műszaki fejlesztési vezérigazgató-helyettes regnálása alatt több milliárd forint indokolatlan kifizetésben részesítette a DUNAFERR korábbi vezetése. Ezen ügyek miatt már gyanúsítottjai is vannak a Nemzeti Nyomozó Iroda által folytatott büntető eljárásnak. Molnár László, akinek vezetésével az előző évek sajtóban zajló lejárató kampányai közel 8 milliárd forint kárt okoztak a társaságnak. Itt és így tűntek el a pénzek a DUNAFERR-ből, melyek egy része is elegendő lenne most a fellendüléshez. 
A jelenlegi vezetés próbálja ezeket a pénzeket is visszaszerezni. Ez a DUNAFERR alapvető érdeke, és nem az, hogy megbízhatatlanság miatt elbocsájtott korábbi dolgozók, perbeli ellenfelek vegyék át a vezetést a vállalatnál jogtalanul. Ezt továbbra sem engedheti meg a felelős menedzsment, és nem is fogja megengedni.

(Archív fotó: Németh Zsolt)

A rovat további hírei: Dunaferr

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

2022. dec. 02.

A menedzsment azért tartotta fontosnak a válaszadást, mert a gazdasági portál szerint a vállalatcsoport kapuin belül megkezdődött az üzemek biztonságos lekapcsolásának előkészítése.

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

2022. nov. 24.

Nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport partnereinek írt tájékoztató levelet az ISD Dunaferr Zrt. – a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük a DO-hoz is eljuttatott, Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes  és dr. Nagy Péter ügyvéd jegyezte dokumentumot!

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

2022. nov. 17.

Közleményben figyelmeztet a társaságcsoport az újabb akcióra – az összegzés az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos oldalán látott napvilágot délután. Betűhív közlés.

Dunaferr: vissza a "Start" mezőre

Dunaferr: vissza a "Start" mezőre

2022. nov. 11.

Mindössze tizennyolc perc alatt elfogyott a kormány által meghirdetett Gyármentő Programra adott 150 milliárd forint, amelyet az október 22-i Kormányinfón jelentettek be. Az egyelőre kérdéses, hogy a vasműnek jut-e ebből – bár az biztos, hogy a nagy múltú dunaújvárosi vállalat sorsát ez a program nem oldaná meg.

Hallgat az állam a Dunaferről – nagy a csend a kormányzat részéről

Hallgat az állam a Dunaferről – nagy a csend a kormányzat részéről

2022. okt. 27.

Több mint egy hónapja jelezte a térség fideszes országgyűlési képviselője, hogy kormányzati segítséget kér a Dunaferrnek. Az ügyben azóta megszólalt maga Orbán Viktor miniszterelnök is, de konkrét lépés mégsem történt, sőt, az országgyűlési képviselő azóta már a Dunaferr felszámolásáról beszélt. 

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

2022. szep. 29.

A dunaújvárosi cégcsoport sorsáról is szó esett a mai kormányinfón. A helyzet, hadd fogalmazzak nagyon finoman, nem rózsás.

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

2022. szep. 20.

A város meghatározó foglalkoztatójának válsága kapcsán fontos egyeztetéseket folytatott dr. Mészáros Lajos. Térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be a fejleményekről.