A ruhák alá rejtette a padláson talált 60 lőszert

Öcaline - 2022. november 18. 13:18

Az még kérdés, miért nem szólt senkinek az emberi élet kioltására alkalmas leletről, de a tény tény marad: a helyi ügyészség emelt vádat a "skulógyűjtő" ellen, értesült a DO. 

A vádemelés tényét megerősítette a megyei főügyészség közleményei is. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő tájékoztatása szerint a Dunaújvárosi Járási Ügyészség a lőszer engedély nélkül megszerzésével, tartásával elkövetett lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül tartott lőszereket otthonában.
A vádirat szerint a férfi még decemberében talált a tartózkodási helyéül szolgáló családi házas ingatlan padlásán egy sporttáskában 53 acélmagvas és 7 ólommagvas lövedékkel szerelt orosz, illetve magyar gyártmányú töltényt. A férfi a töltényeket a családi ház előszobai szekrényében a ruhák alá elrejtette. A vádlott a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett. A töltények, amelyek üzemképesek, lőfegyverbe betölthetők, kilőhetők, emberi élet kioltására alkalmasak, lőszernek minősülnek, nyomatékosította a jelentés. A vádlott által engedély nélkül tartott lőszereket a rendőrség lefoglalta. 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a lefoglalt lőszerek elkobzását indítványozta.

(Fotó: FM Főügyészség)

A rovat további hírei: Sziréna

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

2022. dec. 03.

A szokásos gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órától morgatnak.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!