Dunaújváros Hetilap

Adventre várva a 4-es körzetben is

doszerk - 2022. november 26. 16:55

Az idei évben is lesz Városrészi Advent  a 4-es körzetben, ezúttal azonban két helyszínen: az új Vasmű úton és a Váci Mihály úton is várják a kilátogatókat. A részletekről a körzet önkormányzati képviselője, Barta Endre, és Törő Anikó, az Adománykuckó vezetője számolt be.
 

Idén az új Vasmű út és a Váci Mihály út is helyszíne lesz a 4-es körzetben rendezett mini Városrészi Adventnek – jelentette be ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatóján Barta Endre, a körzet önkormányzati képviselője.  Mint mondta: bár eddig hagyományosan a Váci Mihály úton tartották az adventi eseményeket, a korábbi, nagysikerű Új Vasmű úti családi nap után november 27-én, Advent első vasárnapján 13 órától ide várják a kilátogatókat. De ezúttal a körzet intézményei is kiemelt figyelmet kapnak, hangsúlyozta az alpolgármester:
– Idén a körzetemben található intézményekre is nagyobb figyelmet szeretnénk fordítani: felvettem a kapcsolatot a bölcsődével, a két óvodával, a Petőfi sulival és az MMK-val is, ahová a segítőimmel együtt igyekszünk eljuttatni egy kis ajándékot, egy kis díszítést, ezzel is próbáljuk megkönnyíteni azt a nehéz időszakot, amiben most élünk. Én azt gondolom, hogy az advent a várakozás ideje, hiszem azt, hogy bármennyire is nehéz ez az időszak, ennek egyúttal feltöltődésnek kell lennie – arra kérem az itt élő lakosságot, hogy töltődjünk és várjuk együtt a karácsonyt! 

Törő Anikó, az Adománykuckó vezetője elmondta: hétről hétre színes program palettával készülnek a kilátogatóknak. Egyebek mellett lesz például színi játék, fellép a Dunaújváros Óvoda kórus, Klép Tamás, de kézműves vásárral is készülnek; 16 óra 30 perckor pedig meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját. Barta Endre hozzátette: a karácsony az adományozásról is szól, így advent első és az utolsó vasárnapján is 160 adag meleg ételt osztanak ki majd ki a rászorulóknak

DMJV Önkormányzata
(Címlap- és nyitókép: DO-archív; belső oldali fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói.