Csöndes, nyugodt, bekuckózós napok előtt

Öcaline - 2022. november 7. 9:34

A csapadékzóna távolodik térségünktől, meteorológiai szempontból békésebb időszak vár ránk időjárási szakértőnk friss prognózisa szerint. DO-tippsor: kv, süti, bekuckózás!

"Délután előbukkanhat a nap" – a ködös, felhős, borongós időszak után végre boldogító tényezővel kezdte szokásos hétindító előrejelzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. Ahogy még láthatjuk-tapasztalhatjuk is, a nap első felében erősen felhős, párás, foltokban ködös idő lesz; és elszórtan még kialakulhat kisebb eső, szitálás, főként az északi hegyes-völgyes vidékeken. A déli óráktól északnyugat felől átmenetileg egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet, és előbukkan a nap – emellett élénkebb lehet a délnyugati szél, és 10-15 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A folytatás nem ígérkezik ennyire vidámnak a friss modellek szerint: kedden reggel főleg délen és keleten képződik sűrű köd, mely csak lassan oszlik fel. Napközben változóan rétegfelhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. A hőmérsékleti értékek tekintetében viszonylag nagy lesz a szórás: 9-17 fok közötti értékeket mérhetünk – természetesen a tartósan borongós tájakon lesz a hidegebb.
Csöndesnek ígérkezik a szerda is, reggel sűrű ködfoltok képződhetnek, míg nappal rétegfelhős idő valószínű – napsütés főleg a déli területeken lehet. Az ország nagy részén 9-14 fok lesz, de a derűsebb déli vidékeken 17-18 fok sem kizárt.  A hét derekán kicsit mozgalmasabb időszak jöhet a középtávú előrejelzések specialistája szerint: csütörtökön estig erősen felhős lesz az ég, és keleten, északkeleten kisebb eső is előfordul. Estétől csökkenhet a felhőzet, és pénteken már változóan felhős időre van kilátás, pár órás napsütéssel. Eső nem alakul ki, de az északnyugati szél még gyakran lesz élénk – és pár fokot csökken a maximum, 13 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
A hét végén hasonló képlettel számolhatunk – szombaton erősebbre válthat a szél, míg vasárnap több napsütés lehet, 12-15 fokos maximális értékekkel.

Ez már a bekuckózós ősz – de vasárnap rétegesen öltözve beleférhet egy könnyű kirándulás a szabadban!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.