Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

Öcaline - 2022. november 24. 9:40

Ügyeleti rend, újra JAKD-Pakk Pont, és egy remek kiállítás – mindent megtesz a hideg hónapok átvészeléséhez a József Attila Könyvtár. A forgalom nem csökkent.

Megszületett az első hetek statisztikája, ez alapján mondható, hogy a kulturális bázis továbbra is fontos szerepet tölt be a városlakók életében. Erről, és több fontos kezdeményezésről adott hírt honlapunknak Tóth Éva, az intézmény vezetője. 

Köszönet az olvasóknak!

A legfontosabb, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése nyomán hozott energiatakarékossági intézkedések részeként a József Attila Könyvtár november már ez elmúlt hetekben ügyeleti nyitvatartási rend szerint fogadta olvasóit, látogatóit – hétfőn, szerdán és pénteken 9-13 óra, míg kedden és csütörtökön 13-17 óra között várják a betűk barátait az Apáczai Csere János utcai intézményben.
A könyvtár forgalma a rövidített nyitvatartás és a mostoha körülmények ellenére sem csökkent – november 2-11. között közel 1400 látogatót regisztráltak, mintegy 1000 vendég kölcsönzött is, az elvitt/cserélt dokumentumok száma 2800-hoz közelít, hangsúlyozta Tóth Éva:
– Köszönjük olvasóinknak, hogy az ismert korlátozások, kényszerű intézkedések és a munkatársak számára is komoly kihívást jelentő körülmények ellenére is kitartanak mellettünk, ellátogatnak hozzánk! Nagyon sok támogató szót kaptunk, nagyon köszönjük a megértést, türelmet és együttműködést – és igyekszünk megszolgálni a bizalmat: továbbra is szeretettel várjuk olvasóinkat, látogatóinkat!

A JAKD-Pakk Pont és az "Időkapu"

Az energiatakarékossági kényszerintézkedések nyomán újra bevezet egy kipróbált szisztémát az intézmény: ismét elindítják a JAKD-Pakk Pont szolgáltatást. A vírus veszélyhelyzet idején bevezetett rendszer lényege, hogy az előre leadott igényeik alapján térítésmentesen összekészítik a kölcsönözni kívánt könyveket, amelyek nyitvatartási időben átvehetők. A könyvpakkok igénylistáit a 25/423-952-es telefonon, valamint az olvszolg@jakd.hu e-mail címen várják!
Végül, de közel sem utolsósorban egy társrendezvény híre: Időkapu címmel Holczer Tibor fotókiállítására várják az érdeklődőket a könyvtár emeleti előterében. A válogatás valódi várostörténeti időutazást ígér: az Így látjuk Mi! örömfotós csoport tagjának különleges nézőpontú fotómontázsain ugyanis egyszerre jelenik meg városunk múltja és jelene. 

Csodás kísérlet – mindenkit várnak a kiállításra, és persze a könyvtárba is!

(Illusztráció: Holczer Tibor)
 

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: évzáró "Utószó" – Deczki Saroltával

ICA-D: évzáró "Utószó" – Deczki Saroltával

2022. dec. 04.

Évek óta kutatja, a közelmúltban monográfiában foglalta össze Tar Sándor életművét az MTA Irodalomtudományi Intézetének munkatársa – hétfőn pedig az élő irodalmi antológia évzáró eseményén mesél róla.

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

2022. nov. 29.

Kegyetlenül erős repertoár, gyönyörű koncertpillanatok, emelkedett ünnep és vidám örömzene – ez így együtt jellemezte a Dunaújváros Vegyeskar jubileumi sorozatának záróakkordját a Gárdonyi iskolában.

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

2022. nov. 29.

Két tanszak növendékei is a Diótörő kultikus történetével foglalkoznak e hetekben a Wesley Da Capo Művészeti Iskolában: a moderntáncosok több bemutatót, a képzőművészeti kurzus legifjabb növendékei kiállítást szentelnek az ünnepi időszakban a témának.

DSTV: vissza a Vidám Parkba

DSTV: vissza a Vidám Parkba

2022. nov. 27.

Csodás időutazásra csábít a DSTV összeállítása. Az Intercisa Múzeum adott otthont a napokban a városi Vidám Park történetét felelevenítő előadásnak – sok-sok archív fotóval, rengeteg szép és személyes emlékkel. Hangkép.
 

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

2022. nov. 25.

A Bartók Kamaraszínház helyett ugyan a Gárdonyi iskolában rendezik, de ezzel a koncerttel fut csúcsra az idén fennállása 70. évfordulóját ünneplő kórus születésnapi sorozata – szombaton este várják a jubileumi hangverseny vendégeit.

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

2022. nov. 25.

A zenei világnapra időzített nyitány után immár rendszeres alkalmak sorában a gitármuzsika lesz a főszereplő a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Jakó Cukrászda közös eseményén szombaton este.

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

2022. nov. 25.

Nemcsak irodalom-, de politikatörténeti kalandozásra is csalogatta a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet, derül ki a DSTV összegzéséből. Az Utószó című élő antológia vendége Vágvölgyi B. András író, filmrendező, újságíró volt a közelmúltban. Hangkép.