Ez nem az Acélbikák napja volt

spigott - 2022. november 27. 16:49

Fáradtan, sok hibával játszott, így még a szoros meccsre sem volt esélye Miskolcon a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

A DVTK Jegesmedvék elleni miskolci összecsapással folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma délután kettő órától. A mieinkhez visszatért Török, Niskanen és Varga is, ám ezzel együtt sem sikerült jól kezdeni a meccset sőt, egy korai emberelőnyt már a 6. percben kihasznált a házigazda Blasko révén, majd másfél perccel később saját harmadában veszített korongot együttesünk, s ebből Páterka is bevette Jarvinen ketrecét (2-0). Ezzel még nem volt vége sajnos, mert egy újabb könnyű síppal befújt kiállítást Razumniak büntetett újabb hazai találattal, s már a 11. perc elején kapus kellett cserélnie Niko Eronennek.

A harmadik bekapott gól után is megmaradt a hazaiak fölénye, a mieink egy-egy kontrából tudtak csak veszélyeztetni, finoman szólva sem ez volt a legjobb harmadunk idén, még annak ellenére sem, hogy Svars emberelőnyből szépített a 18. percben. Erre is volt válasza azonban a Jegesmedvéknek, akik Szirányi bombájával nagyon hamar visszaállították háromgólos fórjukat, így volt mit megbeszélni Acélbikáinknak az első szünetben (4-1).

A második etap két nagy dunaújvárosi helyzettel kezdődött, ám a helyzetből nem lett gól, nem úgy, mint a túl oldalon, ahol Szirányi ugrott ki a védők közül, s szerezte meg csapata ötödik találatát a 25. percben. Egy perc múlva Varga ugyan közelebb hozta a mieinket, ám jött egy újabb emberhátrány, s ezt ismét gólra váltotta a DVTK, mely Páterka második találatával állította vissza a két gárda közti korábbi különbséget (6-2). A harmad derekán Wehrs gyalulta bele a palánkba Embrichet teljesen feleslegesen, finn csatárunk súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, a hazaiak válogatott bekkje felháborodva fogadta a végleges fegyelmit, remélhetőleg egy pármeccses eltiltás alatt lesz ideje gondolkozni történteken.

Ma azonban nemcsak öt az öt ellen, emberelőnyben sem ment igazán a játék a Bikáknak, az öt perc fór alatt helyzetbe sem nagyon tudtak kerülni, s a játék képe nem változott a harmadik felvonásra sem, melyben Lövei egyenlő létszámban, valamint Razumniak ismét fórból volt eredményes (8-2). A meccs utolsó gólját egy szép egyéni alakítás végén a mieink szerezték Dézsi jóvoltából, ám ennél tovább nem jutottunk, így a frissebb, a játék minden elemében jobb Jegesmedvék sajnos teljesen megérdemelten tartották otthon a pontokat (8-3).

DVTK Jegesmedvék - DAB 8-3 (4-1, 2-1, 2-1)

DAB: Järvinen (Kovács) - Svars 1 (2), Varga 1, Embrich, Hadzinikolic (1), Szalma - Brus, Léránt, Niskanen, Somogyi (1), Valtola - Lammi, Vas, Dézsi 1, Pinczés, Török - Erdély, Marosi, Stan, Tamás (1). Vezetőedző: Niko Eronen.

Főoldali és belső kép forrása: DVTK/Nagy Gábor Sándor

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.