Gólzáporos győzelem az UTE ellen

spigott - 2022. november 7. 7:30

Remek kezdés után, hibátlan emberelőnyös játékkal aratott 7-4-es győzelmet a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az UTE elleni hazai találkozón az Erste Ligában.

Két vesztes mérkőzés után, rendkívül motiváltan és a győzelemben bízva vágott neki a DAB az UTE elleni hazai találkozónak az Erste Liga alapszakaszában vasárnap délután öt órától. Bár Pinczés Olivér betegség miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére, a nyitányra így sem lehetett panaszunk, mert Valtola kapu mögül érkező passzát Léránt juttatta Sági mögé a 49. másodpercben, gyors előnyhöz juttatva ezzel Acélbikáinkat (1-0). Niko Eronen alakulata a folytatásban is egy sebességi fokozattal feljebb játszott ellenfelénél, jöttek a lövések, a helyzetek, majd a második hazai találat is, mely a fiatal Szabó Csaba testéről pattant a ketrecbe, s bár a játékvezetők először nem adták meg a találatot, videózás után végül mégis középre mutattak (2-0). Ekkor kezdett el ébredezni az Újpest, de Jarvinen fogta, amit kellett sőt, miután a 17. percben megkapta első előnyét is együttesünk, Brus emelt a kékről a keresztvas alá, így húszpercnyi játékot követően magabiztos, 3-0-s fórnak örülhettünk.

A fordulást követően újabb emberelőnyt harcoltak ki a mieink, s ebből Hadzinikolic találta meg a kapu előtt helyezkedő Somogyit, aki egy beleérős találattal már négygólosra növelte a mieink előnyét. Ezzel sem volt még vége, mert a játékrész derekán remekül fordult le ellenfeléről együttesünk, mely Somogyi újabb góljával hozta még nehezebb helyzetbe a fővárosiakat, akik ekkor már kapust is cseréltek (5-0). A Sági helyett beállt Monostori több szép védéssel kezdett, ráadásul a lilák a mieink kapuja előtt is feljavultak, s Pereszunko emberelőnyös, illetve egyenlőlétszámban szerzett góljával visszajöttek három gólra (5-2).

Képek forrása: DAB

Ígért még azért izgalmakat a harmadik felvonás, melyet összeszedetten, veszélyesebben kezdtek a Bikák, de újabb gólt egészen az 51. percig nem láthattak a drukkerek. Ekkor újra emberelőnyben támadhattak a mieink, akik ezúttal is tökéletesen játszották le a pakkot, most Szalmának, aki közelről nem is hibázott (6-2). Az újra megszerzett négygólos előny után azonban kissé könnyelművé váltak a mieink, s ezzel élni is tudott az UTE, mely Balogh és Németh találataival megfelezte hátrányát az 57. percre (6-4). A hajrában hiába hozta le a csereként beállt Monostorit emberhátrányban is Virág Csaba, Somogyi harmadik gólja lezárta a meccset, melyet szép játékkal, megérdemelten nyertek 7-4-re Acélbikáink, s idei hatodik sikerükkel meg is előzték az Újpestet, s feljöttek az Erste Liga nyolcadik helyére úgy, hogy a harmadik Csíkszereda is mindössze öt pontra van Niko Eronen együttesétől.

Edzői értékelések

Niko Eronen: – Nagyon jól kezdtük a találkozót, rendre megnyertük a párharcokat, s ez a játék az eredmény alakulásán is meglátszott, emiatt nagyon boldog voltam. A második harmadban hasonlóan jól teljesítettünk, de a végén egy kicsit nehezebbé tettük magunknak a meccset azzal, hogy két könnyű gólt is lőhetett az Újpest. A harmadik húsz perc jó lecke volt fiatal csapatunknak, mert teljesen mindegy, mi az eredmény, összességében kell nézni a találkozót. Több rizikós megoldást is választottunk ebben az időszakban, ezekből könnyű hibákat vétettünk, s ezt ki is használták a vendégek. Ez új helyzet volt számunkra, először vezettünk ennyi góllal, de összességében azért rendben volt a játékunk.

Virág Csaba: – Gratulálok a Dunaújvárosnak, nagyon jól jégkorongoztak ma és abszolút megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nekünk nagyon hullámzó a teljesítményünk, meccseken belül is, s mindenképpen meg kell találnunk azt a kiegyensúlyozott játékot, ami jellemzett minket a tavalyi alapszakaszban. Sok meccs is van a lábakban, tizenegy nap alatt az ötödiket játszottuk, de ez nem lehet kifogás, egyszerűen készen kell állnunk a mérkőzésekre, mert sem Székesfehérváron, sem most nem úgy sikerült az első harmad, ahogy azt szerettük volna. Most nemzetközi szünet jön, innen úgy szeretnénk visszatérni, hogy látható legyen a különbség.

DAB - UTE 7-4 (3-0, 2-2, 2-2)

DAB: Järvinen - Varga, Svars (1), Niskanen (1), Valtola (4), Szabó 1 - Léránt 1, Brus 1 (1), Embrich (1), Hadzinikolic (2), Dézsi - Lammi, Vas, Szalma 1 (2), Török, Somogyi B. 3 - Tolsztusko, Erdély, Strenk, Horváth, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.

UTE: Sági (Monostori) - Tornyai, Kiss D., Benk, Henttonen, Just - Kmec (1), Pokornyi, Shirley, Kiss Patrik (1), Pereszunko 2 - Kiss Phil (1), Balázsi, Nemes, Németh 1, Kovács A. (1) - Balogh 1, Madácsi (1), Kovács S. (1). Vezetőedző: Virág Csaba.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.