Hazatért a válogatott bekk

doszerk - 2022. november 30. 18:02

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Mudra László felvétele

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy egy újabb dunaújvárosi nevelésű játékossal sikerült megerősítenie játékoskeretét.

"Örömmel jelentjük be, hogy mindenben sikeresen megállapodtunk, így klubunknál folytatja pályafutását a Skóciából nemrég hazatért magyar válogatott védő, Tóth Gergely. A 24 esztendős, 192 cm magas bekk városunkban ismerkedett meg a jégkoronggal, itt töltötte gyermek éveit mielőtt Budapestre tette át székhelyét, ahol először a Pesterzsébeti Farkasokat, majd a MAC korosztályos csapatait erősítette. 2018-ban egy szezonon át segítette az Acélbikák felnőtt csapatát, majd a Ferencvároshoz igazolt, ahol kétszer is Erste Liga és Magyar Bajnoki címet ünnepelhetett. A 2021/2022-es szezonban az akkori MAC HKB Újbuda soraiban találta meg számítását. 37 mérkőzésen 30 pontig jutott. 12 góllal és 18 assziszttal vette ki a részét a budapesti csapat sikereiben.

2022 nyarán a Glasgow Clan csapatához igazolt, de 16 mérkőzés után a távozás mellett döntött és Skóciából szó szerint haza vezetett az útja. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy Gergely minket választott, hiszen az Acélbikák eddig sem titkolt szándéka volt, hogy minél több saját nevelésű, a városhoz szívvel, lélekkel kötődő játékossal erősítse meg sorait. Ez a törekvés most Tóth Gergely érkezésével újra eredményre vezetett, aki így már a csütörtöki, 18:30-kor kezdődő Csíkszereda elleni találkozónkon magára öltheti a Dunaújvárosi Acélbikák mezét" - derült ki a DAB ma esti közleményéből.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.