Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

doszerk - 2022. november 24. 11:09

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

A vádemelés tényét a megyei főügyészség összegzése erősítette meg. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a Dunaújvárosi Járási Ügyészség akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és további bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki még május 11-én megszúrta 9 éves gyermeke lábát Dunaújvárosba.

A vádirat szerint a férfi otthon tartózkodott házastársával és három kiskorú gyermekével, amikor észlelte, hogy az erkélyen száradó munkásruhája festékes. Az ittas férfi emiatt őrjöngeni, ordítani kezdett, majd a konyhából egy kést vett magához, amellyel megpróbálta a festéket lekaparni a ruháról, azonban az nem járt sikerrel. A vádlott ekkor dühében bement a nappaliba, majd az ott tartózkodó két kiskorú gyermeke szeme láttára a késsel megszúrta a 9 éves gyermeke jobb vádliját. A gyermek könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban – figyelemmel a bántalmazás eszközére és a bántalmazott testtájékra – fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a lehetősége is.

A szakértői vizsgálat szerint ráadásul a vádlott szóban és fizikai bántalmazásban megnyilvánuló magatartása a kiskorú gyermekének testi, erkölcsi és érzelmi fejlődését is veszélyeztette – a vádlott cselekménye a gyermeke számára feldolgozatlan, érzelmi traumaként jelenik meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, erősítette meg a szóvivői jelentés.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

2022. dec. 03.

A szokásos gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órától morgatnak.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.