Itthon maradt a három pont

spigott - 2022. november 21. 7:30

Megérdemelt sikernek örülhettek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a FEHA19 elleni hazai találkozón az Erste Liga újabb fordulójában.

A FEHA19 elleni megyei derbivel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata vásárnap este, s a mieink célja nem lehetett más, mint a három pontot jelentő győzelem megszerzése, bár azzal is tisztában volt mindenki, hogy ezért nagyon meg kell szenvedni az utóbbi időben javuló formát mutató fehérváriakkal szemben.
Együttesünk és a fehérváriak is nélkülözték pár kulcsjátékosukat, így mindkét edzőnek át kellett variálnia sorait, s ez talán a vendégek játékán látszott meg jobban az első harmadban, mert a nyitó percek egyértelműen az Acélbikák fölényét hozták. Tóth kapusnak bőven volt feladat, de a FEHA portása állta a rohamokat, egészen a 14. percig, mikor Valtola remek játszotta tisztára magát, majd Embrich keresztpasszából bevette a fehérvári kaput (1-0).

A folytatásban is megmaradt a hazai fölény, így jól jött a szünet a vendégeknek, akik nagyon összekapták magukat a második harmadra, s mivel a mieink játékából eltűnt az az élesség, ami a korábban jellemezte a csapatot, így a 27. percben Farkas emberelőnyös találatával egalizált is a megyei rivális (1-1). A gól után sem tudott egy ideig felpörögni együttesünk, bőven akadt dolga ekkor Kovács Dávidnak is, ám elég volt egyetlen villanás, s újra hazai gónak örülhettünk, mert Valtola és Hadzinikolic megugrása végén utóbbi volt eredményes, így a pihenőre is a Bikák vonulhattak minimális előnnyel (2-1).

Képek forrása: DAB

Az újabb térfélcserét követően szerencsére ismét azt a DAB-ot láttuk a jégen, melyet szerettünk volna, a mieink egyre nagyobb fölényben játszva alakították ki helyzeteiket, s a 47. percben megszerezték harmadik góljukat is Brus révén, aki Hadzinikolic kapu mögül visszatett korongját vágta a hálóba (3-1). A hátralévő időben nagyon igyekeztek a fehérváriak, de igazán nem tudták megnehezíteni a DAB dolgát, s bár a hazai helyzetek is kimaradtak a véghajrában, Niko Eronen alakulata végül így is magabiztos, 3-1-es győzelmet aratva tartotta itthon a három pontot, amivel feljött a tabella hetedik helyére.

DAB - FEHA19 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

DAB: Kovács - Svars, Varga (1), Embrich (2), Hadzinikolic 1 (2), Valtola 1 (1) - Brus 1, Lammi, Dézsi B., Léránt, Somogyi - Erdély, Vas, Pinczés, Stan, Szalma - Somogyi, Horváth, Marosi, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

FEHA19: Tóth - Reiter, Salamon, Cizas, Ambrus (1), Farkas L. (1) - Dobmayer, Kóger, Trastasenkovs, Fekete 1, Ivády - Farkas B., Szabó, Nagy, Grin, Kiss - Alapi, Dézsi B., Győrffy. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.