Itthon maradt a három pont

spigott - 2022. november 21. 7:30

Megérdemelt sikernek örülhettek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a FEHA19 elleni hazai találkozón az Erste Liga újabb fordulójában.

A FEHA19 elleni megyei derbivel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata vásárnap este, s a mieink célja nem lehetett más, mint a három pontot jelentő győzelem megszerzése, bár azzal is tisztában volt mindenki, hogy ezért nagyon meg kell szenvedni az utóbbi időben javuló formát mutató fehérváriakkal szemben.
Együttesünk és a fehérváriak is nélkülözték pár kulcsjátékosukat, így mindkét edzőnek át kellett variálnia sorait, s ez talán a vendégek játékán látszott meg jobban az első harmadban, mert a nyitó percek egyértelműen az Acélbikák fölényét hozták. Tóth kapusnak bőven volt feladat, de a FEHA portása állta a rohamokat, egészen a 14. percig, mikor Valtola remek játszotta tisztára magát, majd Embrich keresztpasszából bevette a fehérvári kaput (1-0).

A folytatásban is megmaradt a hazai fölény, így jól jött a szünet a vendégeknek, akik nagyon összekapták magukat a második harmadra, s mivel a mieink játékából eltűnt az az élesség, ami a korábban jellemezte a csapatot, így a 27. percben Farkas emberelőnyös találatával egalizált is a megyei rivális (1-1). A gól után sem tudott egy ideig felpörögni együttesünk, bőven akadt dolga ekkor Kovács Dávidnak is, ám elég volt egyetlen villanás, s újra hazai gónak örülhettünk, mert Valtola és Hadzinikolic megugrása végén utóbbi volt eredményes, így a pihenőre is a Bikák vonulhattak minimális előnnyel (2-1).

Képek forrása: DAB

Az újabb térfélcserét követően szerencsére ismét azt a DAB-ot láttuk a jégen, melyet szerettünk volna, a mieink egyre nagyobb fölényben játszva alakították ki helyzeteiket, s a 47. percben megszerezték harmadik góljukat is Brus révén, aki Hadzinikolic kapu mögül visszatett korongját vágta a hálóba (3-1). A hátralévő időben nagyon igyekeztek a fehérváriak, de igazán nem tudták megnehezíteni a DAB dolgát, s bár a hazai helyzetek is kimaradtak a véghajrában, Niko Eronen alakulata végül így is magabiztos, 3-1-es győzelmet aratva tartotta itthon a három pontot, amivel feljött a tabella hetedik helyére.

DAB - FEHA19 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

DAB: Kovács - Svars, Varga (1), Embrich (2), Hadzinikolic 1 (2), Valtola 1 (1) - Brus 1, Lammi, Dézsi B., Léránt, Somogyi - Erdély, Vas, Pinczés, Stan, Szalma - Somogyi, Horváth, Marosi, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

FEHA19: Tóth - Reiter, Salamon, Cizas, Ambrus (1), Farkas L. (1) - Dobmayer, Kóger, Trastasenkovs, Fekete 1, Ivády - Farkas B., Szabó, Nagy, Grin, Kiss - Alapi, Dézsi B., Győrffy. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.