Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Játszd újra, szem – képregényfesztivál az MMK-ban

Öcaline - 2022. november 2. 9:39

Előadásokkal dedikálásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel súlyosbított programmal várja a műfaj rajongóit a III. Dunaújvárosi Képregényfesztivál; az MMK népesül be szombaton. Durva móka lesz, jó előre szólok!

Hihetetlen, pedig igaz, 1998-ban futottak neki először a programnak a ComicsMania csapata, és már a debütálás nagy sikert aratott, de később picit megtorpant a lelkesedés, ráadásul a covid-időszak is keresztbe tett a terveknek. Most viszont – immár harmadszorra – újra megszervezik a Dunaújvárosi Képregényfesztivál seregszemléjét: az eseménynek a Munkásművelődési Központ ad otthont november 5-én, szombaton. 
A seregszemlére számos kiadót, szerzőt és kereskedőt várnak, akik standot is állítanak a 10 órakor kezdődő mutatvány során, de sok-sok kísérő programmal is csalogatják a közönséget – előadások, kerekasztal-beszélgetések és dedikálások várják a műfaj szerelmeseit. Közös rajzolásra is sor kerül – méghozzá Wacom rajztáblával –, de szerepjáték-asztal, és animációs filmek vetítése is színesíti a kínálatot.

És persze új és használt képregények özöne, figurák, a témába vágó ajándéktárgyak, gyereksarok és tombola is szerepel a kínálatban; a szervezők igazi családi napra készülnek, ahol a fiatalabbak és a korosabb képregényrajongók egyaránt jól érezhetik magukat.

Színes, mozgalmas, vonzó program – ki ne hagyjátok!

(Az illusztrációkat a szervezőktől kaptuk, köszi, köszi!) 

A rovat további hírei: Kultúra

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

2022. nov. 29.

Kegyetlenül erős repertoár, gyönyörű koncertpillanatok, emelkedett ünnep és vidám örömzene – ez így együtt jellemezte a Dunaújváros Vegyeskar jubileumi sorozatának záróakkordját a Gárdonyi iskolában.

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

2022. nov. 29.

Két tanszak növendékei is a Diótörő kultikus történetével foglalkoznak e hetekben a Wesley Da Capo Művészeti Iskolában: a moderntáncosok több bemutatót, a képzőművészeti kurzus legifjabb növendékei kiállítást szentelnek az ünnepi időszakban a témának.

DSTV: vissza a Vidám Parkba

DSTV: vissza a Vidám Parkba

2022. nov. 27.

Csodás időutazásra csábít a DSTV összeállítása. Az Intercisa Múzeum adott otthont a napokban a városi Vidám Park történetét felelevenítő előadásnak – sok-sok archív fotóval, rengeteg szép és személyes emlékkel. Hangkép.
 

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

2022. nov. 25.

A Bartók Kamaraszínház helyett ugyan a Gárdonyi iskolában rendezik, de ezzel a koncerttel fut csúcsra az idén fennállása 70. évfordulóját ünneplő kórus születésnapi sorozata – szombaton este várják a jubileumi hangverseny vendégeit.

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

2022. nov. 25.

A zenei világnapra időzített nyitány után immár rendszeres alkalmak sorában a gitármuzsika lesz a főszereplő a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Jakó Cukrászda közös eseményén szombaton este.

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

2022. nov. 25.

Nemcsak irodalom-, de politikatörténeti kalandozásra is csalogatta a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet, derül ki a DSTV összegzéséből. Az Utószó című élő antológia vendége Vágvölgyi B. András író, filmrendező, újságíró volt a közelmúltban. Hangkép.

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

2022. nov. 24.

Ügyeleti rend, újra JAKD-Pakk Pont, és egy remek kiállítás – mindent megtesz a hideg hónapok átvészeléséhez a József Attila Könyvtár. A forgalom nem csökkent.