Már-már télies idő várható a hét második felében!

Öcaline - 2022. november 14. 11:28

Aki simogató napfényről, kellemes melegről, 30 fok körüli buja nyárról álmodik, ne olvassa tovább! A többieknek a kijózanító valóság a DO meteorológiai szakértőjétől: csütörtökig ködös, párás idő várható, aztán bezuhan a hőmérséklet.
 

"Csütörtöktől lehűlés" – két szóban összegzi a ránk váró borzalmakat Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. Addig se lesz leányálom: ma ködös, párás, rétegfelhős idővel számolhatunk, akár tartósan is megmaradhat a köd. A Dunántúlon párás estétől kisebb eső is előfordulhat – a keleti tájakon legalább pár órás napsütés várható, 7 és 15 fok között változik a hőmérséklet.
A folytatás is hasonló képletet ígér a friss modellek szerint: keddre virradó éjjel többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely napközben több helyen tartósan is megmaradhat – vagyis csak kevés napsütésre van esély. Estétől nyugat felől elszórtan fordul elő szitálás, kisebb eső az északi hegyes-völgyes vidékeken lehet. Nap közben megélénkülhet a délies szél, a ködtől függően 5 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.  Erősen felhős, párás lesz az idő szerdán is – reggelig főleg keleten, majd nap közben délen többfelé, máshol szórványosan lesz eső. Az északnyugati szél megélénkül, de még mindig 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk.
A korábban említett lehűlés a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön kezdődik: eleinte csökken, majd nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Foltokban párás lesz a levegő, reggel 2, és délután is csak 5-7 fok körül várható a hőmérséklet. Erősen felhős, vagy borult lesz az ég pénteken is. a nap második felétől szórványosan fordul elő eső. Reggel már csak fagypont körül alakul a hőmérséklet – és délután is csupán 4-7 fok valószínű.
A hét vége is hasonló időt ígér, arra pici az esély, hogy előbukkan a nap (tovább szomorítom azokat a nyárimádókat, akik a bevezetőben említett jó szándékú figyelmeztetés ellenére mégis tovább olvastak), szombaton felhős, párás, vasárnap esős idővel számolhatunk – a kopogós reggel után 5-7 fokos maximumokkal.

Hol van már a forró nyár...? Ez a keményebb ősz, igazi nemszeretem idővel.

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.