Meglepő ötlettel álltak elő a cérnavirtuózok

Fábos Zsolt - 2022. november 12. 8:04

Az elmúlt hetek-hónapok történéseinek fényében valószínűleg senkit sem lep meg, hogy az idei, Városháza téren rendezendő adventi forgatag más lesz, mint mondjuk a tavalyi. Az energiaárak alakulása miatt érthetően nem a káprázatos fényáradatról lesz híres az önkormányzati készülődés.  De talán másról igen!

Az adventi forgataggal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester. A tájékoztatón jelen volt Kóbor Etelka a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete képviseletében – nekik, és reményeik szerint a városlakóknak is nagy szerepük lehet az idei adventi eseménysor lebonyolításában. Barta Endre szerint most másképp kell gondolkodnunk:
– Tavaly ilyenkor, itt a téren állva nagy reményekkel indultunk neki az adventi időszaknak, hogy egy olyan színvonalas és látványos ünnepi programsort tudunk adni a városlakóknak, ami sokáig emlékezetes lesz. Azt gondolom, hogy ez így is volt. Most viszont már tudjuk, hogy az idei év egy kicsit más lesz, de semmiképp nem szeretnénk adventi hangulat nélkül hagyni a várost. Talán az élet is tanít minket most, hogy sokkal inkább forduljunk oda egymáshoz, a közösségeinkhez. Éppen ezért is örültem a Dunaújvárosi Alapítóinak Egyesülete megkeresésének, akik azt vállalták, hogy részt vennének a Városháza tér feldíszítésében. Ezen felül pedig egy közösségi felhívással is szeretnénk élni, várjuk a csatlakozni vágyókat, akik részt vállalnának ebben a kezdeményezésben. Vagyis, adventre díszítsük fel a Városháza teret.

Kóbor Etelka egy elsőre meglepő ötlettel állt elő, nevezetesen a Városháza téren található villanyoszlopokat feldíszítenék adventre, méghozzá horgolnának rá díszeket. Nos, tényleg meglepő. De ha ránéz az ember a neten, van rá már példa és egyáltalán nem rossz ötlet. Sőt! 
– Egyesületünk alapvető célja szebbé, élhetőbbé tenni városunkat. Tulajdonképpen így jött az ötlet, hogy karácsony közeledtével szívesen besegítenénk a főtér dekorációjában. Mi is tudjuk, hogy ebben az energiaválságban nem lesz pénz különleges fényekre, de talán jól jöhet egy kis saját kézzel készített gyönyörűség. Az ötletet egyesületünk cérnavirtuóz munkacsoportja vetette fel, hogy mi lenne, ha körbehorgolnánk a főtér villanyoszlopait? Örömmel mondhatom, hogy vannak már jelentkezők és az önkormányzat elvi támogatásával meg is fog valósulni mindez. Cérnavirtuózaink között van, aki horgolni fog, van, aki kötni, makramézni, illetve van, aki a gyöngyökkel fog művészkedni. Szeretnénk, ha mások is csatlakoznának hozzánk és bevállalnának egy-egy villanyoszlopot. Így most felhívással fordulunk a dunaújvárosiakhoz, civilekhez, egyesületekhez, csoportokhoz, iskolákhoz, csatlakozzanak hozzánk, gondolkodjunk, dolgozzunk együtt!
A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete magára vállalta a koordinációt – jelentkezni a  dunaujvaros.alapito@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 20 491-6972-es telefonszámon lehet! 
A cél tehát az, hogy a városlakók jelezzék a részvételi szándékukat az egyesület valamely elérhetőségén, majd Kóbor Etelka és csapata koordinálásával közösen készítik el az adventi díszeket. Erre a feladatra mindenkit szívesen látnak, még a szükséges anyagokat is tudják biztosítani az önkéntesek számára. 

A résztvevők apró ajándékokokat, utalványokat kapnak a munka végeztével – minden kreatív tenni és alkotni vágyó jelentkezését várják!

(A címlap- és nyitókép illusztráció; belső oldali fotó: Vígh Dániel)

A rovat további hírei: Mozaik

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt?

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)