Dunaújváros Hetilap

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Öcaline - 2022. november 28. 18:00

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

Barátságos és mosolygós ceremónia helyszíne volt a napokban a Máltai Játszótér – a Duna Plazma képviseletében Dósa Dorottya centrumvezető és Pavleszek Ildikó, a dunaújvárosi bázis marketing asszisztense adta át a közelmúltban tartott akciójuk során befolyt adomány összegével ékített táblát.

Ajándékcsomag után extra akció

Mint Dósa Dorottya kérdésünkre kiemelte, előzménye is volt a nemrégiben szervezett akciónak:
– A Máltai Játszótér támogatása személyes kapcsolaton alapul – Herczeg Szabó Renáta, a szervezet dolgozója már régóta lelkes plazmaadónk, és ősz elején keresett meg minket – támogatókat kerestek a játszótér születésnapi ünnepségére. Első körben mintegy húsz ajándékcsomaggal segítettünk – ezeket a szülinapi program keretében rendezett tombolasorsoláson nyerhették meg a résztvevő gyerekek. Az együttműködés kedvező visszhangja nyomán folytattuk – már akkor eldöntöttük ugyanis, hogy az első adandó alkalommal már további támogatásban szeretnénk részesíteni a játszótér eszközfejlesztési törekvéseit.

Az ígéretet fényesen betartották: mint a centrumvezető elmondta, a bázis eddigi története során rekord számú plazmaadó közreműködésével rendezett Halloween tematikájú extra nap lett a segítő szándékú esemény – az október végén tartott közösségi kezdeményezés során minden plazmaadás után 1000 forinttal járultak hozzá a nemes célhoz. A lelkes plazmaadóknak köszönhetően összesen 219 ezer forintot sikerült összegyűjteni!

Jó célra fordítják, nagyon szépen köszönik!

A Máltai Játszótér képviseletében Herczeg Szabó Renáta mellett a népszerű Duna-parti bázis vezetője, Orbán Emőke mondott köszönetet a támogatásért. Mint hangsúlyozta, nagyon örültek a Duna Plazmával kialakított remek kapcsolatnak – ám ezúttal a centrum segítő szándéka mellett minden plazmaadónak is külön-külön köszönet jár, aki önzetlenségével segítette a támogatói program sikerét. A Máltai Játszótér vezetője kiemelte, a támogatást több nemes célra fordították – és már az utolsó fillérig el is költötték:
– Egyfelől a közelgő Mikulás ünnepségünkhöz járult hozzá a Duna Plazmától kapott adomány, de régi álmunk is teljesült azzal, hogy sikerült fejlesztő játékokat vásárolnunk – olyan eszközök beszerzését valósíthattuk meg, amelyek a gyerekek koordinációs képességét és finommotoros készségét is fejlesztik. Az új eszközöket a játszótéren már ki is próbálhatják a kicsik!

Az átadás-átvétel során a jövőbeli együttműködés lehetőségéről is szót ejtettek – ennek nyomán immár biztos, hogy a támogatói program folytatódik majd!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói.