Dunaújváros Hetilap

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Öcaline - 2022. november 28. 18:00

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

Barátságos és mosolygós ceremónia helyszíne volt a napokban a Máltai Játszótér – a Duna Plazma képviseletében Dósa Dorottya centrumvezető és Pavleszek Ildikó, a dunaújvárosi bázis marketing asszisztense adta át a közelmúltban tartott akciójuk során befolyt adomány összegével ékített táblát.

Ajándékcsomag után extra akció

Mint Dósa Dorottya kérdésünkre kiemelte, előzménye is volt a nemrégiben szervezett akciónak:
– A Máltai Játszótér támogatása személyes kapcsolaton alapul – Herczeg Szabó Renáta, a szervezet dolgozója már régóta lelkes plazmaadónk, és ősz elején keresett meg minket – támogatókat kerestek a játszótér születésnapi ünnepségére. Első körben mintegy húsz ajándékcsomaggal segítettünk – ezeket a szülinapi program keretében rendezett tombolasorsoláson nyerhették meg a résztvevő gyerekek. Az együttműködés kedvező visszhangja nyomán folytattuk – már akkor eldöntöttük ugyanis, hogy az első adandó alkalommal már további támogatásban szeretnénk részesíteni a játszótér eszközfejlesztési törekvéseit.

Az ígéretet fényesen betartották: mint a centrumvezető elmondta, a bázis eddigi története során rekord számú plazmaadó közreműködésével rendezett Halloween tematikájú extra nap lett a segítő szándékú esemény – az október végén tartott közösségi kezdeményezés során minden plazmaadás után 1000 forinttal járultak hozzá a nemes célhoz. A lelkes plazmaadóknak köszönhetően összesen 219 ezer forintot sikerült összegyűjteni!

Jó célra fordítják, nagyon szépen köszönik!

A Máltai Játszótér képviseletében Herczeg Szabó Renáta mellett a népszerű Duna-parti bázis vezetője, Orbán Emőke mondott köszönetet a támogatásért. Mint hangsúlyozta, nagyon örültek a Duna Plazmával kialakított remek kapcsolatnak – ám ezúttal a centrum segítő szándéka mellett minden plazmaadónak is külön-külön köszönet jár, aki önzetlenségével segítette a támogatói program sikerét. A Máltai Játszótér vezetője kiemelte, a támogatást több nemes célra fordították – és már az utolsó fillérig el is költötték:
– Egyfelől a közelgő Mikulás ünnepségünkhöz járult hozzá a Duna Plazmától kapott adomány, de régi álmunk is teljesült azzal, hogy sikerült fejlesztő játékokat vásárolnunk – olyan eszközök beszerzését valósíthattuk meg, amelyek a gyerekek koordinációs képességét és finommotoros készségét is fejlesztik. Az új eszközöket a játszótéren már ki is próbálhatják a kicsik!

Az átadás-átvétel során a jövőbeli együttműködés lehetőségéről is szót ejtettek – ennek nyomán immár biztos, hogy a támogatói program folytatódik majd!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.