Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

Öcaline - 2022. november 25. 18:15

A Bartók Kamaraszínház helyett ugyan a Gárdonyi iskolában rendezik, de ezzel a koncerttel fut csúcsra az idén fennállása 70. évfordulóját ünneplő kórus születésnapi sorozata – szombaton este várják a jubileumi hangverseny vendégeit.

A Városháza díszterme és az evangélikus templom után immár a harmadik ünnepi hangversenyére várja a közönséget a Dunaújvárosi Vegyeskar november 26-án, szombaton este – a kórus alapításának 70. évfordulóját ünneplő sorozat záróeseményének ad otthont a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola aulája.
Több szempontból is különleges koncertre készül az együttes: a repertoárba a kórustagok szavazatai és javaslatai alapján is kerültek darabok, ráadásul a vegyeskart jelenleg irányító két karnagy, Könyves Ágnes és Kurucz Gergely mellett két korábbi dirigens, Szegedi Ildikó és Horváth Péter is vezényel a 18 órakor kezdődő hangversenyen. A gálára közreműködőként kaptak meghívást a korábbi tagok – a koncert nyitó és záró darabjában (vagyis az Ünnepre jöttünk és a Baráti kör című kórusműben) ők is beállnak énekelni; esetenként több év, évtized után először újra. A születésnapi hangversenyen zongorán közreműködik Baráth Bálint zongoraművész.

Végül, de közel sem utolsósorban egy ünnepi ajándék a kultúra szerelmeseinek: elkészült, és a jubileumi gálára időzítve lát napvilágot a kórus történetét összegző kiadvány; a Dunaújvárosi Vegyeskar 70 – a várossal született kórus című kötetet a koncert helyszínén meg is vásárolhatják a vendégek.

Szép, meghitt ünnepre, igazi örömkoncertre készülhetünk – boldog születésnapot, Dunaújvárosi Vegyeskar!

(Címlap-és nyitókép: Végh Zoltán; belső oldali illusztráció: Dunaújvárosi Vegyeskar)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!
 

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

2023. jan. 23.

A szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a helyi kórusmozgalom meghatározó személyisége az evangélikus templomban vasárnap.

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

2023. jan. 22.

A magyar kultúra napján kínzóan aktuális gondolatot foglal össze a cím – egyúttal kijelöli az önkormányzati munka egyik lényeges pillérének helyét is.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

2023. jan. 20.

1989 óta ünnepnap a Himnusz születésnapja: a dunaújvárosi ünnepet díjátadó és a Quintia együttes koncertje színesíti az evangélikus templomban vasárnap. Mindenkit szeretettel várnak!

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

2023. jan. 19.

Új helyszínen, de a több éves hagyomány képletét folytatva várja a Gála 2023 című újévi koncertjére a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Zeneiskola. A hangversenynek a Kultik Dunaújváros mozi ad otthont pénteken délután és este!

DSTV: stabil kedvenc az MMK

DSTV: stabil kedvenc az MMK

2023. jan. 19.

Újra nagy fölénnyel hódította el a kategóriagyőzelmet a Munkásművelődési Központ a Dunaújváros Kedvence elnevezésű voksversenyen. A tartós siker titka az intézményhez kötődő közösségek erejében rejlik. Hangkép.

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

2023. jan. 16.

Kínzóan aktuális témával folytatódik az új évben a Szertelen Házban futó KineDok sorozat – a "Műszakváltás" kedden délután pörög, mindenkit szeretettel várnak!