Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

Öcaline - 2022. november 17. 9:10

Fiatalon elhunyt kollégájuk emlékét ápolják a "gpsz" Informatikai Csapatversennyel – a megméretésnek idén már tizenkettedszerre adott otthont a Rudas középiskola.

Idén is nagy sikert aratott a dunaújvárosi, térségi általános iskolák diákjai körében a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium immár hagyományos viadala, tudatta honlapunkkal Orbán Mária, a középiskola gyakorlatioktatás-vezetője. A "gpsz" Informatikai Csapatversenyt először 2011-ben hirdette meg az intézmény – így tisztelegve a fiatalon elhunyt névadó emléke előtt.
Idén tíz, háromfős csapat nevezett a viadalra – a dunaújvárosi általános iskolák mellett Mezőfalváról, Rácalmásról és Százhalombattáról is érkeztek csapatok.
A feladatok között megszokott módon szövegszerkesztés, táblázatkezelés, Scratch programozás, informatikai keresztrejtvény és egy villámkérdéseket tartalmazó Kahoot! teszt szerepelt – a program a résztvevők tárgyi tudása mellett kreativitásukat és sebességüket is próbára tette.
A verseny győztese a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium kisgimiseiből szerveződött KOLBÁSZ nevű csapat lett, a képzeletbeli dobogó második és harmadik helyén a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének két triója osztozott: a második helyet a Prime nevű formáció, míg a harmadikat a Boys fantázianevű trió hódította el.

A verseny végig jó hangulatú volt – és jó esély van arra, hogy jövőre is legalább hasonló érdeklődés mellett rendezi a tizenharmadik viadalt a Rudas!

(Fotó: Rudas középiskola)

A rovat további hírei: Oktatás

Országos versenyt rendezett a Rudas

Országos versenyt rendezett a Rudas

2022. nov. 30.

A szakmai legjobbjai mérték össze gép- és gyorsíró-tudásukat a Rudas középiskolában a közelmúltban. Több világbajnokot köszöntöttek a megméretésen, és három rudasos induló is vállalta a versenyt!

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

2022. nov. 30.

Szakmai program, ismerkedés, pedagógusok – nem egyszerű, ám annál fontosabb döntésről tudósít a DSTV összeállítása. A jövő diákjai mellett hozzátartozókat is várt Iskolanyitogató című programjára a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye. Hangkép.

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

2022. nov. 23.

Komoly szakmai fórumról tudósít a DSTV összeállítása. Sajátos nevelési igény a bölcsődében címmel várta tanácskozásra Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye a bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőket, szakembereket. Hangkép.
 

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

2022. nov. 12.

A Rudas középiskola két csapata is bekapcsolódott a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett a Tudományos Diákköri Konferencia erőpróbájába. A középiskolások mindkét triója különdíjat érdemelt a tudományos értekezésért. 

Országos versenyt rendez a Rudas

Országos versenyt rendez a Rudas

2022. nov. 10.

A dunaújvárosi középiskola ad otthont a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége rangos megméretésének – a Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnoki  Versenyt szombaton rendezik a Rudasban.

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

2022. nov. 07.

Az immár évtizedes múlttal bíró nyári táborban készült művekből nyílik kiállítás az Arany János Általános Iskolában szerdán. Mindenkit várnak a megnyitóra!

DSTV: fúvóskoncert a Gárdonyiban

DSTV: fúvóskoncert a Gárdonyiban

2022. okt. 24.

Rendhagyó énekóráról tudósít a DSTV összeállítása. A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a Sándor Frigyes Zeneiskola fúvószenekara mutatkozott be a közelmúltban. Hangkép.