A kórházban ért véget a Duna Plazma varázslatos decembere

Öcaline - 2022. december 23. 18:05

Stílszerűen angyalka adta át a gyermekosztály kis betegeinek vitt ajándékot  a Szent Pantaelon Kórházban – a Duna Plazma ünnepváró karitatív sorozata ért véget a gyógyító komplexumban szervezett ajándékozással tegnap kora délután.

Szép gesztus és egy boldog mosolyok: hóemberrel, Mikulással és Rudolffal teli ajándékcsomaggal érkeztek a Duna Plazma képviselői a Szent Pantaleon Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára tegnap délután.

Viszonzás az életmentő adományokért

A Duna Plazma életében a december kiemelten fontos hónap, hangsúlyozta Dósa Dorottya, a Béke téri centrum vezetője:
– Varázslatos decemberen vagyunk túl, hiszen tematikus hónapunk során szerettük volna mindenki szívébe elhozni a karácsony szellemét – és boldogok vagyunk, hogy ezt az időszakot is együtt tölthettük plazmaadóinkkal. Igyekeztünk minden alkalmat megragadni, hogy viszonozhassuk segítségüket, hiszen az életmentő adományaik nélkül számos súlyos betegségben szenvedő embertársunk nem juthatna hozzá a nélkülözhetetlen gyógyszereikhez. A hónap folyamán több mint 80 db értékes ajándékot sorsoltunk ki plazmaadóink között és sok különleges nappal is készültünk számukra.
A Duna Plazma segítségére azonban nem csak a plazmaadók számíthatnak, hangsúlyozta a centrum vezetője. A hónap első hetében gyűjtőpontként csatlakoztak aBaptista Szeretetszolgálata országos Cipősdoboz-akciójához – a közösségi kezdeményezés keretében több mint 100 ajándékot sikerült összegyűjteni –, Mikulás alkalmából pedig ajándékcsomagokkal lepték meg az Útkeresés Segítő Szolgálatot, illetve a Máltai Szeretetszolgálat Dunaújvárosi játszóterét is.

Családi segítség után angyalka a gyermekosztályon

A szeretet hetébe lépve egy számukra nagyon kedves, lelkes plazmaadót és családját lepték meg, emelte ki érdeklődésünkre Dósa Dorottya:
– Szaloncukor csomagot és egy karácsonyfát kapott a család, amelyet ráadásul ők választhattak ki maguknak – ráadásul extra meglepetésként a dunaújvárosi Resti Bisztró is csatlakozott kezdeményezésünkhöz, akik felajánlották, hogy szenteste biztosítják a három gyermekes család ínycsiklandozó karácsonyi vacsoráját.

Az ünnepi időszak utolsó állomása a tegnapi esemény volt, ahol a centrum marketing munkatársa, Pavleszek Ildikó stílszerűen angyalkának öltözve adta át az ajándékokat a kis betegeknek. Mint hangsúlyozta, személy szerint is örült a feladatnak:
– Karácsony közeledtével a szeretet, a család, az otthon és az egészség fontossága mindenkinél előtérbe kerül. Nagyon szomorú az, amikor valaki nem töltheti otthon a karácsonyt, főleg ha egy gyermeknek betegség miatti kórházi távollétéről van szó.  Biztosak vagyunk abban, hogy az itt dolgozó egészségügyi dolgozók mindent megtesznek a kis betegek gyógyulása érdekében. Ehhez szerettünk volna mi is hozzájárulni, és úgy gondoltuk, hogy adományozási kampányunk részeként megajándékozzuk a Szent Pantaleon kórház gyermek osztályát játékokkal, hogy egy kis mosolyt csalhassunk azoknak a gyermekeknek az arcára, akik nem tudnak hazamenni az ünnepekre. Ezzel a kis meglepetéssel is szeretnénk kifejezni köszönetünket mindazoknak, akik hozzájárultak idei évi sikereinkhez, és bízunk benne, hogy a jövő évben is számíthatunk meglévő és leendő plazmaadóinkra. A Duna Plazma munkatársaiként így kívánunk mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet! 

A kórteremben tett villámlátogatások előtt dr. Yousif Mahmood Abdulaziz osztályvezető főorvos, valamint Folmeg Zoltán vezető ápoló mondott köszönetet az ajándékokért. Mint az osztályvezető kérdésünkre kiemelte, a karácsony közeledtével igyekeznek minden gyermeket hazaengedni, akinek a kórházi kezelése nem feltétlenül indokolt, de természetesen nagyon örülnek annak, hogy a Duna Plazma – és más támogatók – segítsége révén könnyebben elviselik a gyógyítás, ápolás érzékeny időszakát a kis betegek.

Nekik már karácsony előtt eljött az angyalka...

(Családi fotó: Duna Plazma; kórházi képek: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)
 

DSTV: az ovisok ruhatára

DSTV: az ovisok ruhatára

2024. ápr. 15.

Az öltözködés témájával folytatódik az óvodáskorúak mindennapjait bemutató sorozat. A DSTV összeállításában természetesen nem divattanácsokról hallhatunk, inkább a praktikus és kényelmi szempontok egyensúlya dominál. Hangkép.

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

2024. ápr. 14.

A mezőgazdaságban használt járművek és gépek hatalmas terhelésnek vannak kitéve a mindennapokban. Folyamatos, egész napos használat, amely során akár több tonnát is meg kell mozgatni a monstrumoknak. (X)