Dunaújváros Hetilap

Adománygyűjtés – most a hontalan négylábúak javára

doszerk - 2022. december 17. 8:27

Idén is folytatódik a "Kutyatápot vegyél, ne petárdát!” adománygyűjtő akciósorozat, amelynek részeként az önkormányzati Ebrendészeti Telep lakóinak gyűjtenek eleséget. Barta Endre és Kálló Gergely ezúttal is közösen karolta fel a kezdeményezést. 

Az akció célja egyebek mellett az is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy szilveszterkor a petárdázás, tűzijátékok használata következtében rengeteg kutya menekül el otthonról, és átmenetileg az ebrendészeti telepre kerülnek, ahol nagy szükség van az eledelekre. Mint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester hangsúlyozta, ez az időszak komoly kihívás a négylábú kedvencek és gazdáik számára, így nem először rukkoltak ki felhívásukkal:
–  Idén már negyedik alkalommal szervezzük meg a Kutyatápot vegyél, ne petárdát! című akciónkat, amelyet elsőként a Váci Mihály úton, a kis postánál tartottunk, majd a Városháza térre költöztünk. Ahogyan arra emlékszünk, augusztus 20-án Dunaújvárosban sem volt tűzijáték, akkor annak az árát a rászorulóknak adományoztuk, most pedig gondoljunk négylábú hontalan kedvenceinkre a szilveszteri tűzijátékok helyett. 

Kálló Gergely idén is az ügy mellé állt – maga is két kutyus gazdájaként. Mint elmondta, az akció fontos célja a gyűjtés mellett a figyelemfelhívás is:
– A szilveszteri petárdázás egyébként is egy krízishelyzet az állatoknak, éppen ezért ezzel az akcióval erre is szeretnénk felhívni a figyelmet. Természetesen az is elsőrendű cél, hogy a petárda árából vegyünk állateledelt, amelyeket eljuttatunk az ebtelepre. Tavaly rekordot döntöttünk, amikor is több mint 1200 kilogramm eledelt tudtunk összegyűjteni a gazdátlan négylábúaknak, hála a dunaújvárosiaknak. Bízunk abban, hogy ez idén sem lesz másként!  

Az akció tehát folytatódik, december 28-30. között a Városháza téren adhatják le az erre kijelölt faházban a kutyáknak szánt finomságokat – az említett napokon 16-18 óra között várják azokat, akik úgy gondolják, fontos a hontalan kutyusok megsegítése.

DMJV Önkormányzata
(Címlap és nyitókép: DMJV Önkormányzata; belső oldali fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

2023. már. 21.

A tavaszi sorozat első akciója a Római városrészben volt múlt szombaton, derül ki a DSTV összegzéséből. A lomtalanítást az elmúlt időszakban bevált gyakorlat szerint szervezi az önkormányzat és a Dunanett Kft. – szinte minden hétre jut alkalom. Hangkép.

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

2023. már. 20.

Ismét megnyitotta kapuját Adománykuckó, derül ki a DSTV összegzéséből. A Törő Anikó irányításával működő a Római városrészi karitatív bázis módosított az adományozás feltételein, de töretlen lendülettel várja mind az adományozókat, mind a rászorulókat. Hangkép.
 

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

2023. már. 18.

A kellemes márciusi időjárás sokakat kicsalogat a betonrengetegből, szívesen megyünk a parkokba – Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármestert arról kérdeztük, hogyan áll a város tavaszi nagytakarítása?

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

2023. már. 17.

Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere, a 6-os választókerület önkormányzati képviselője a héten jelentette be, hogy a Párbeszédet, annak országos elnökségét elhagyva, mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja munkáját. 

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

2023. már. 17.

Először a koronavírus járvány, majd az energiaárak írták át az életünk szinte minden mozzanatát, ami érthető módon érintette a városi buszközlekedést is. Most módosul a rendszer – a diákok és nyugdíjasok éves bérlete 1200 forint lesz!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

2023. már. 16.

A képviselőtestület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben a Városháza közgyűlési termében ma délelőtt. Fókuszban: Iváncsa!

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

2023. már. 16.

Hamarosan elstartol a tavaszi lomtalanítás: a már hagyományos akciósorozat a Római városrészben kezdődik szombaton – négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol a már szükségtelenné vált, felhalmozódott eszközeiktől megszabadulhatnak.