Csíkszeredai öröm a gólzáporban

spigott - 2022. december 2. 7:30

Hiába lőtt hét (!) gólt a címvédőnek, az emberelőnyeit is remekül értékesítő Csíkszereda két góllal legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák hokisait a két gárda csütörtök esti mérkőzésén.

Nagy kihívás előtt álltak hokisaink csütörtökön este, ugyanis a címvédő, remek erőkből álló Csíkszereda ellen folytatták az Erste Liga küzdelmeit este fél héttől. Niko Eronen gárdája nem a legjobb előjelekkel, két vereséggel a háta mögött vágott neki a találkozónak, melyről hiányzott a csapat egyik legjobbja, Erik Embrich is, aki még a DVTK elleni meccsen szenvedett sérülést.

Acélbikáink viszont lényegesen jobban álltak bele ebbe a meccsbe, mint a legutóbbiba, de hiába tudtak több helyzetet is kialakítani a vendégek ketrece előtt, egy emberelőnyös góllal mégis Szkacskov szerzett vezetést a Csíkszeredának a 11. percben (0-1). Hokisainkat szerencsére ez nem fogta meg, egy perc múlva Valtola vágott be egy kipattanót, majd a középkezdés után nyolc másodperccel egy korongszerzést követően somogyi is mattolta Szamankovot, s már nálunk volt az előny (2-1). Az erdélyiek hiába léptek rá a gázra, a mieink könyörtelenül kihasználták újabb hibájukat, s Szalma góljának köszönhetően már 3-1-es fórral mehettek az első szünetre.

A fordulás után azonban nagyon rákacsolt a Sport Club, s bár tíz másodperc alatt szerzett góljukat még érvénytelenítették magas bot miatt, Sofron az első percben lőtt egy szabályos gólt is, így újra teljesen nyílt lett a meccs (3-2). Ekkor óriási volt a nyomás a mieinken, ám Jarvinen jól állt a lábán sőt, a harmad derekán Niskanen ért bele gólt érően Vas lövésébe, majd két és fél perccel később megismételte ezt a bravúrt, s máris 5-2-t mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig, mert a játékvezetők nagyon könnyű síppal fújták be a hazai kiállításokat, s ezeket kíméletlenül gólra, gólokra is váltották a vendégek, akik két szimpla és egy kettős fórból lőtt találattal kiegyenlítettek a 39. perchez érve (5-5).

Képek forrása: DAB

Ez a pofon láthatóan benne is maradt együttesünkben a harmadik etap elején is, hiszen Szkacskov közeli góljával már 22 másodperc elteltével a Csíkszerdádnál volt az előny. A folytatás sem alakult szépen, mert a 44. percben Becze, majd két és fél perccel később Sofron távolija is utat talált a hazai kapuba, s ekkor eldőlni látszott a pontok sorsa (5-8). Acélbikáink azonban ekkor sem adták fel, Szalma szinte azonnal szépített, majd egy szemet gyönyörködtető támadás végén Somogyi vágta a hálóba a pakkot, s az 51. percben már csak egy gólt volt a mieink hátránya. A véghajrában előbb a Csíkszereda, majd a mieink kerültek emberfórba, s ugyan végre sikerült kivédekezni egy hátrányt, az előnyből üres kapura már betalált a Sport Club, mely Stach harmadik góljával zárta le a meccset, s végül 9-7-es győzelemmel vitte el a három pontot Dunaújvárosból.

Niko Eronen: – Amikor hét gólt lősz, annak garantálnia kellene, hogy nyersz is, sajnos nem így történt. Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk, s vezettünk is 3-1-re az első harmad után, mert nagyon jól használtuk ki az adódó lehetőségeinket. Ezt követően azonban a Csíkszereda emberelőnyös játéka túl jó volt, nem találtuk meg az ellenszerét, de ezzel együtt sem védekeztünk jól öt az öt ellen. Természetesen nagy csalódás ez így, mert megvolt mindenünk, ami kellett, de ők még jobban használták ki a lehetőségeiket.

Tom Coolen: – Edzőként egy rémálom volt ez a mérkőzés, hiába lőttünk kilenc gólt, kaptunk hetet és ez elfogadhatatlan, nem is emlékszem hosszú edzői pályafutásom alatt olyanra, hogy hét gólt kaptunk volna. A mutatott játékkal szerintem egyik csapat sem volt elégedett, a három pontnak természetesen örülök, különösen, hogy 5-2-ről sikerült felállnunk. Emberelőnyben nagyon jók voltunk, nagy gólokat lőttünk, ezek hoztak vissza a meccsbe minket, ezt jó volt látni. Összességében nem játszottunk úgy, ahogy szerettünk volna, szerintem a hazaiak sem, de mindenképpen sok munka vár még ránk.

DAB - SC Csíkszereda 7-9 (3-1, 2-4, 2-4)

DAB: Järvinen - Varga, Svars, Szalma 1 (2), Hadzinikolic (4), Somogyi B. 2 (1) - Léránt, Brus (1), Niskanen 2, Dézsi 1 (2), Valtola 1 (1) - Lammi, Erdély, Stan, Horváth, Szabó - Vas (3), Pinczés, Marosi, Török. Vezetőedző: Niko Eronen.

Csíkszereda: Szamankov - Kubat (2), Salló, Sofron 2 (2), Stach 3 (3), Szkacskov 3 (2) - Clarke (1), Ferencz-Csibi, Becze 1 (1), Rokaly Sz. (1), Részegh T. (1) - Farkas, Láday, Reisz, Fodor, Péter B. - Bajkó, Részegh Zs. A., Casaneanu, Rokaly N. Vezetőedző: Tom Coolen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.