A fővárosban bizonyíthatnak az Acélbikák

spigott - 2023. január 23. 18:00

A Ferencváros elleni találkozóval folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata kedden este fél héttől.

Kép: DAB-archív

Bár két harmadon keresztül remekül játszott, s 4-1-re is vezetett, végül hosszabbítás után 5-4-es vereséget szenvedett a listavezető Gyergyói HK elleni pénteki találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában. A mutatott játék miatt elégedetten értékelte játékosai teljesítményét a mérkőzés után Niko Eronen vezetőedző, ám a finn szakember természetesen csalódott is volt amiatt, hogy nagy egyéni hibáik nem sikerült három pontot szerezniük, pedig minden a kezükben volt ahhoz, hogy még nagyobb bravúrt érjenek el a bombaerős erdélyiek ellen.

A folytatás sem ígérkezik azonban sokkal könnyebbnek hokisaink számára, ugyanis kedden este fél héttől már idegenben, a Ferencváros ellen kell bizonyítania az Acélbikáknak. A fővárosiak óriási csatában vannak a felsőházat jelentő pozíció megszerzéséért a Csíkszereda és a DEAC csapataival, s jelenleg a zöld-fehérek állnak a legkedvezőbb helyzetben, hiszen amellett, hogy előnyük egy pont vetélytársaikkal szemben, két meccsel kevesebbet is játszottak riválisaiknál.

A tabella ötödik helyén álló Fodor-csapat erejét jól mutatja, hogy legutóbbi két meccsén a Csíkszereda és a DEAC együttese ellen is győzelmet tudott aratni, s nyilván arra készül, hogy ezt megtegye a mieink ellen is, s mivel az idei szezonban eddig rendre a fővárosiak sikerével ért véget a két csapat összecsapása, holnap is a Fradi számít esélyesnek. Az Acélbikák azonban a Gyergyó ellen bizonyították, hogy képesek a jó teljesítményre, s amennyiben sikerül minimálisra csökkenteni a hibák számát, úgy egy jó meccset játszhatnak házigazdájukkal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.