A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

spigott - 2023. január 25. 7:30

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

A Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a DAB hokicsapata kedden este. A Tüskecsarnokban megrendezett találkozón továbbra is hiányzott a mieinktől Niskanen, Erdély, valamint Pinczés is, de a szakvezetés bízott abban, hogy a Gyergyói HK ellen nyújtott játékkal lesz esély a szoros, jó meccsre a zöld-fehérek ellen is.

Az első percek még tapogatózó játékot hoztak, egy-egy nem túl veszélyes lövéssel, majd szinte a semmiből, de megszerezte a vezetést a Fradi, miután a mieink elszámolták magukat a sarokban, Kreisz közben üresen maradt a kapu előtt, s a visszatett korongot védhetetlenül vágta be a bal alsóba (1-0). Még két perc sem telt el az első hazai gól után, mikor egy kontrát vitt végig eredményesen hazai alakulat, mely Tóth Gergő góljával megduplázta előnyét, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a Bikákat (2-0). Nem sokkal később Somogyi szépíthetett volna, de szólója végén Nagy kapus elrúgta a ketrecet, s mivel a játékvezetői síp néma maradt, odalett a nagy esély… A folytatásban valamelyest a Fradi játszott fölényben, a mieink egy-két veszélyesebb lövéssel tudták csak megugrasztani az értük szurkolókat, így a szünetre a zöldek vonulhattak sokkal elégedettebben.

A második felvonásra egy sokkal motiváltabb DAB jött vissza a jégre, s ennek hamar meg is lett az eredménye, miután Hadzinikolic remek átadásából Brus 34 másodperc után bevette a hazai kaput (2-1). A gyors gól megadta azt a lendületet, amiben már az első felvonásban is reménykedtünk, s a játék egyre inkább áttevődött a fővárosiak harmadába. Persze a Fradi is igyekezett, több veszélyes "elfutása" is volt a hazaiaknak, de a következőgólt is a mieink szerezték, s miután Hadzinikolic egy remek támadás végén kilőtte a jobb alsót, ismét egált mutatott az eredményjelző a 32. perc elején (2-2). A folytatás egyenlő erők küzdelmét hozta, a véghajrában megkapta első emberfórját a Fradi, de ezt is kivédekezték a mieink, így bőven maradt izgalom a záró húsz percre.

Képek forrása: FTC/Pintér Noémi

Amilyen jól kezdődött a második harmad, olyan rosszul a harmadik, mert Hrabal messze fölé szálló lövése pont úgy pattant meg egy játékoson, hogy a korong átcsorgott Jarvinenen (3-2). A folytatás sem alakult jól, mert a 45. percben Kreisz fonák emelése becsapta a rövid oldalon Acélbikáink finn hálóőrét, s újra kettővel ment a Fradi (4-2). a két találat meg is zavarta a mieinket, négy-öt percig csak keresték magukat, ám a véghajrára ismét nekidurálták magukat, de hiába került helyzetbe Embrich, Hadzinikolic, majd nem sokkal a meccs vége előtt Valtola is, a lehetőségek kimaradtak. A véghajrában Jarvinen helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Niko Eronen, de a hat az öt elleni játék idén nagyon nem megy a Bikáknak, s mivel ebből Kulmala lőtt az üresen hagyott kapuba, végleg eldöntötte a meccset a Fradi, mely végül 5-2-es győzelemmel húzta be a három pontot.

FTC-Telekom - DAB 5-2 (2-0, 0-2, 3-0)

DAB: Jarvinen - Brus 1 (1), Varga, Embrich, Hadzinikolic 1 (1), Valtola (1) - Kmec, Svars, Dézsi, Somogyi, Szalma - Lammi, Léránt, Mihalik, Ribcsik, Szabó - Vas, Horváth, Marosi, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.

Felemás forduló a középszakaszban

Felemás forduló a középszakaszban

2023. jan. 24.

A Dágot simán legyőzte, a Kaposvártól viszont kétszettes előnyről szenvedett vereséget a DSE Röplabda U20-as csapata a korosztályos bajnokság középszakaszában.