Becstelen sorozattal fosztották ki az idős embereket

Öcaline - 2023. január 13. 17:15

Véget ért a vizsgálat, végre vádat emelhetnek az idős embereket kifosztó kvartett tagjai ellen. Durva történet, szó szerint brutális elemekkel. 

Emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények miatt folytattak eljárást a rendőrök négy gyanúsítottal szemben, tudatta a vármegyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A részletes szóvivői összegzésből kiderül, a főkapitányság vizsgálati osztálya emberölés bűntett kísérletének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kezdett büntetőeljárást még 2020 júliusában egy 26 éves nő és társa, az akkor szökésben lévő 58 éves M. László ellen. A dunaújvárosi férfit – aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki – két nappal később, Debrecenben fogták el a rendőrök.

A megalapozott gyanú szerint a páros 2020 februárjában egy dunaújvárosi idős házaspár bizalmába férkőzve, azok lakásában, alkoholba kevert ismeretlen mennyiségű nyugtatószert adtak a sértetteknek, akik ezt követően magatehetetlen állapotba kerültek – ezt követően az idős férfi 2020 márciusában a kórházban elhalálozott.

A nyomozás során a Fejér vármegyei rendőrök birtokába jutott információk szerint a tettesek ugyanezen idős házaspár otthonából még 2019 októberében – a sértettek figyelmét elterelve és koruknál, valamint egyéb egészségügyi állapotuknál fogva védekezésre korlátozottságukat kihasználva – összesen négymillió forint készpénzt loptak el. A tettesek ezen túlmenően 2020 januárjában és februárjában az idős asszony bankszámlájáról bankkártyás vásárlásokkal és készpénzfelvételekkel több mint nyolcmillió forintot költöttek el; természetesen a tulajdonos tudomása és beleegyezése nélkül.
Időközben a nyomozók látókörébe került további két személy is, akik a sértett bankszámláját tovább csapolták. M. László fia, a 22 éves M. Krisztofer és annak barátnője, az akkor 20 éves Cs. Vivien összesen közel félmillió forintért vásároltak különféle weboldalakon keresztül saját részükre elektronikai termékeket és ruhaneműt. A "jól szervezett csapatmunka" eredményeként a bűnszövetség tagjai jelentős mennyiségű készpénzre és vagyontárgyakra tettek szert.

A nyomozók vagyonvisszaszerzés érdekében a bűncselekményekből szerzett és felhalmozott vagyonelemeket – háztartási berendezéseket, szórakoztató elektronikai termékeket – foglaltak le a gyanúsítottaktól.

M. Lászlót és K. Andreát előre kitervelten, aljas célból, több, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete,  bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett, valamint üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett elkövetésével, míg M. Krisztofert és Cs. Vivient csalás bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték – és a keletkezett iratokat a Fejér Vármegyei Főügyészségre továbbították a napokban, erősítette meg a szóvivői jelentés.

(Archív fotó: FVMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Emberkereskedelem, prostituálás, kényszermunka – családi vállalkozásban

Emberkereskedelem, prostituálás, kényszermunka – családi vállalkozásban

2023. jan. 26.

Befejezték a nagy vihart kavart ügy vizsgálatát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai – az elfogás ténye mellett sikerült felszámolni a kizsákmányolást; az összegzés végén egy aktuális felhívás is olvasható!

Mezőfalváról tűnt el a kamaszlány – Enyingen találták meg

Mezőfalváról tűnt el a kamaszlány – Enyingen találták meg

2023. jan. 26.

Eltűnés miatt körözött 15 éves lányt találtak meg a rendőrök Enyingen tegnap délben. Mezőfalváról koccolt engedély nélkül, értesült a DO.

Emberölés kísérlete a vád a mérgezéses ügy gyanúsítottja ellen

Emberölés kísérlete a vád a mérgezéses ügy gyanúsítottja ellen

2023. jan. 24.

A Fejér Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki meglopott, majd megmérgezett egy idős dunaújvárosi házaspárt.  A szépkorú asszony túlélte, férje a kórházban elhunyt. Bestiális bűntény.

Indítvány az emberkereskedelemmel, kényszerítéssel vádolt férfi és az anyja letartóztatására

Indítvány az emberkereskedelemmel, kényszerítéssel vádolt férfi és az anyja letartóztatására

2023. jan. 23.

Erőszakkal vett rá munkára és szerződéskötésekre egy férfit, továbbá prostitúcióra nőket az emberkereskedő – a becstelen sorozatban saját anyja lett a bűntársa, áll az ügyészség közleményében.

Bankkártyás csalás miatt keresik az asszonyt

Bankkártyás csalás miatt keresik az asszonyt

2023. jan. 20.

A dunaújvárosi nyomozók kérik a lakosság együttműködését az ismeretlen elkövető azonosításához. Jelentkezzen, ha tud róla – és persze már egy megosztás is segíthet!

Emberkereskedelem, kényszermunka, prostitúció – elfogás a vége (videóval)

Emberkereskedelem, kényszermunka, prostitúció – elfogás a vége (videóval)

2023. jan. 18.

Hosszú bűnlajtsrom terheli H. Róbert és társai számláját – a csapat több nőt is prostitúcióra kényszerített, a napokban otthonában ütöttek rajta a rendőrök. Extrém durva történet, szexpartner-keresőre regelő anyukával és súlyos pénzekkel.

Eltűnt, nagyon keresik Piroskát

Eltűnt, nagyon keresik Piroskát

2023. jan. 17.

A dunaújvárosi kapitányság kezdett eljárást a 16 esztendős fiatal eltűnése ügyében. Felhívás itt – és már egy megosztás is segíthet!