Cipőink hasznos kiegészítői

doszerk - 2023. január 15. 17:22

Amikor megvásárolod legújabb cipődet, ne gondold, hogy ezután semmiféle teendőt nem lesz vele. Már amikor kiveszed a dobozból, el kell kezdened a karbantartást. (X)

Mégpedig annak érdekében, hogy a cipő minél hosszabb ideig tartsa meg újszerű kinézetét. Ezenkívül rendszeres takarítást és ápolást igényel, amit nem mindegy, hogy mivel végzel. Cipődhöz továbbá remek és hasznos kiegészítőket vásárolhatsz, amivel feldobhatod a kinézetét és változatossá teheted ugyanazt a lábbelit. A tökéletes kényelem érdekében pedig használj mezítlábas modellt! 

Az impregnálás jelentősége

A cipőápolás egyik legfontosabb lépése a Manimal Footgear kiegészítő termékei között is megtalálható impregnálószerek használata. Már az első felvétel előtt impregnálni kell a cipőket, így megelőzhető az, hogy az új lábbeli azonnal sérüléseket szerezzen, illetve átázzon. Az impregnált lábbeli védve lesz a nedvességtől, illetve a rácseppenő kávé, tea, vörösbor, kóla vagy pedig a zsíros szószok sem tudnak kárt tenni benne, hiszen ezek a foltok egyetlen mozdulattal letörölhetők.

Hogyan impregnálj?

Az új cipőt egyenletesen fújd be az impregnálószerrel, várj néhány percet, majd fújd be egy újabb réteggel. Ezután legalább 24 órán keresztül hagyd száradni, így biztos lehetsz abban, hogy megkapta a megfelelő védelmet.

Cipődet rendszeresen takarítsd meg, a mosható verziót pedig nyugodtan tedd bele a mosógépbe. Ehhez használj mosózsákot, hiszen így megvédheted a lábbelit a mosás folyamata közben. Amikor teljesen megszáradt, akkor fújj rá impregnálószert, de ezt elegendő csupán körülbelül félévente megtenned, hiszen a szer hatása hosszú időn keresztül fennmarad. Az impregnálás hatására a cipő víz- és szennytaszítóvá válik, így élettartama megnövelhető.

Modern cipőfűző – létezik?

De még mennyire! Unod már állandóan bekötögetni a cipőfűzőt? Akkor a kötésmentes cipőfűzőket neked találták ki! Vedd ki a normál fűzőt és tedd be helyette ezt az Amerikából indult szuper találmányt! Innentől kezdve egyszerűen csak fel kell venned a cipőt, hiszen a fűző rugalmas, így nem kell ki-be kötögetni. Különleges kinézetével fel is dobhatod a cipődet, és mivel többféle színben is kapható, így akár minden nap más megjelenésűvé teheted lábbelidet.

Hallottál már a vízálló zokniról?

Meglepő, igaz? A vízálló zokni olyan speciális anyagból készült, ami vízállóvá teszi azt a cipődet is, ami esetleg nem az, hiszen a vízálló zokni használatával lábad száraz marad. Ez a zokni rugalmas, kényelmes, szélálló, antibakteriális és izzadságelnyelő, így egész idő alatt komfortos érzést biztosít.

Talpbetétek a mezítlábas cipő használatához

Ha mezítlábas cipőt vásároltál, akkor kiváló döntést hoztál, azonban addig, amíg megszokod ezt a természetes érzést, tegyél bele speciális talpbetétet, ami segít az átmenetben.

Lábbelidhez vásárolj többféle kiegészítőt annak érdekében, hogy az mindig tiszta és ápolt legyen, valamint tedd izgalmassá kinézetét többféle színű cipőfűzővel, vízállóvá speciális zoknival, valamint kényelmessé egy talpbetéttel.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)