Civilek az oktatásért: az óvodára fókuszál a MONDD! sorozatnyitója

Öcaline - 2023. január 25. 18:29

Új sorozattal jelentkezik a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a keresztségben Mindenki az oktatásért, a nevelésért, a diákokért Dunaújvárosban és környékén (MONDD!) címet kapott beszélgetés-sorozat első eseménye csütörtökön lesz.

Elsőként a város és környéke óvodáinak pedagógus és szülő képviselőit hívják a dialógusra – az eseménynek a Városháza főépületének díszterme ad otthont január 26-án, csütörtökön 16.30-tól. A folytatás február 9-én lesz, amikor a dunaújvárosi és környékbeli közoktatási intézmények képviselőit, míg február 23-án a szakképzésben érintett kollégákat, szülőket és DÖK képviselőket várják a MONDD! alkalmaira.
A csütörtöki esemény fókuszában az óvodai nevelés áll, a program két házigazdája, Budavári Sándorné Marianna és Horváth Éva köszöntője után Szendrei Zoltán mutatja be a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoportot, beszél a közösség terveiről és hangsúlyosan a MONDD! dialógus céljáról, majd Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetője tart előadást Gondok az óvodai nevelés területén címmel.
Az előadást a témához kapcsolódó kötetlen műhelybeszélgetés követi, a programelem  moderátora Kissné Ividics Titanilla lesz, és a tervek szerint az alábbi témák, kérdéskörök szerepelnek a terítéken: gondok az óvodai nevelés területén; az összefogás, együttműködés, közös fellépés lehetőségei; hiteles információk eljuttatása az oktatásügy valós helyzetéről; a szolidaritás esélyei; helyi erők összefogása a jobbításért.
A beszélgetés után mintegy zárszóként ismét Gyenes Józsefné következik, a Milyen legyen a jövő óvodája? című előadással. Az eseményről összegzés készül, melyet eljuttatnak minden óvodába. A felvetések alapján a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport tervet készít a teendőkről, illetve a szféra problémáinak lehetséges megoldásairól.

A program nyitott, mindenkit szeretettel várnak az összefogás és a közös gondolkodás jegyében!

(A kép illusztráció)

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: iskolanyitogató a Gárdonyiban

DSTV: iskolanyitogató a Gárdonyiban

2023. jan. 21.

Iskolanyitogató programsorozat kezdődött a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. A szülőket és a majdani elsősöket sok-sok foglalkozás, színes esemény csalogatja. Hangkép.
 

DSTV: nyílt nap a Vasváriban

DSTV: nyílt nap a Vasváriban

2023. jan. 18.

Színes kavalkáddal csalogatta leendő diákjait falai közé a Vasvári iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Tájékoztató, bemutató órák sora és persze bőséges sportági választék szerepelt a kínálatban. Hangkép.

DSTV: muzsikával csalogat a Móricz

DSTV: muzsikával csalogat a Móricz

2023. jan. 16.

Egész sorozatot szentel a jövő nebulóinak a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az ének-zene tagozatos intézmény természetesen sok-sok muzsikával körített, dallal és tánccal színesített program során mutatja be az ovisoknak gazdag kínálatát. Hangkép.

Online népfőiskola – a képzettség komplex szerepéről

Online népfőiskola – a képzettség komplex szerepéről

2023. jan. 10.

Kiemelkedő tudású szakemberek közreműködésével szervezi sorozatát a Magyar Népfőiskola Társaság – az online népfőiskola évnyitó előadásán dr. Farkas Éva oktatáskutató lesz. Figyelem: már csak ma éjfélig lehet regisztrálni a csütörtöki előadásra! 

DSTV: régi értékek és új energiák a Vasvári iskolában

DSTV: régi értékek és új energiák a Vasvári iskolában

2023. jan. 10.

Remek közösség, sok-sok sportos program jellemzi a Vasvári Pál általános Iskola életét, derül ki a DSTV összegzéséből. Mint az évértékelőben meséli, bár még csak augusztus vége óta tölti be a pozícióját, máris sok szép élménnyel és értékes tapasztalattal gazdagodott Gálosfai Tímea intézményvezető. Hangkép.

DSTV: sikeres évet zárt a Szabó Magda iskola

DSTV: sikeres évet zárt a Szabó Magda iskola

2023. jan. 08.

Minden szempontból eredményes évet tudhat maga mögött a BIROK Szabó Magda Református Tagintézménye, derül ki a DSTV összegzéséből. A vírus világjárvány korlátozásai után teljesen szabadon, közösen, és kiváló hangulatban szervezhették programjaikat. Hangkép.

DSTV: gazdag, sűrű, szép év a Móricz Zsigmond iskolában

DSTV: gazdag, sűrű, szép év a Móricz Zsigmond iskolában

2023. jan. 07.

Volt mire büszkének lennie 2022-ben a Móricz közösségének, derül ki a DSTV intézményi összegzéséből. Az évértékelő során ugyanakkor az idei tervekről is szó esett. Hangkép.