Egy pont az éllovas ellen

spigott - 2023. január 21. 7:00

Hiába vezetett jó játékkal 4-1-re, nagy egyéni hibái miatt hosszabbításos vereséget szenvedett az éllovas Gyergyói HK-tól a DAB hokicsapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó hazai mérkőzésén.

A listavezető Gyergyói HK elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől. Bár a mieinktől hiányzott Erdély, Pinczés és Niskanen is, erősen kezdtek a Bikák, sajnos hiába, mert egy blokkba lőtt koronggal meglógott a Gyergyó, mely Orban révén már másfél perc után megszerezte a vezetést. A folytatás nyílt hokit hozott, egy-egy kapuvassal, majd a 14. percben kissé szerencsésen, de megérdemelten egyenlített együttesünk, miután Mihalik középre passzolt korongja talán Szabó lábáról, de bejutott a vendégek ketrecébe, igaz a gólt a rutinos szlovák csatár kapta (1-1). Még fel sem ocsúdhatott a Gyergyó a találat után már nálunk volt a vezetés, mert Valtola első és második ziccerét ugyan még védte Rinne kapus, a kipattanót már nem hibázta el finn légiósunk, így az első szünetre bravúros, 2-1-es fórral vonulhatott együttesünk.

Mely a második harmadban kétszer is emberelőnyben játszhatott, s bár ezekből csak helyzetekig jutott, gólt sajnos nem sikerült szereznie. Ami nem ment fórban, összejött egyenlő létszámban, mert a 31. percben Hadzinikolic szerzett korongot, majd szólója végén nagyon beültette a hintába Rinnét, s hogy még jobb legyen a rendkívül lelkes hazai drukkerek kedve, arról Embrich gondoskodott, aki a 33. percben egy kipattanót húzott a hálóba, s máris 4-1 állt az eredményjelzőn. Nem sokáig sajnos, mert fél perccel a negyedik hazai gól után saját harmadában adta el a korongot csapatunk, s ebből Haaranen lőtte ki a bal felsőt, majd emberelőnyben támadhatott a GYHK a további felzárkózásért, de kivédekezték a hátrányt az Acélbikák (4-2).

Ahogy várható volt, a harmadik húsz percet óriási elánnal kezdte az éllovas, harmadik góljukhoz azonban ismét kellett egy eladott hazai korong. Ez persze nem érdekelte a vendégeket, Haaranen távolija megpattant Sylverstrén, s újra teljesen nyílt lett a meccs (4-3). Nem sokkal később újabb emberhátrányt kellett kivédekeznie a Bikáknak, s bár ezt nagy melóval sikerült megoldani, miután kiegészült együttesünk, Kmec adta el a pakkot a kapu mellett, amiből Sylvestre sajnos ki is egyenlített. Jött Niko Eronen időkérése, nagyon mérges volt a finn mester, teljes joggal, mert nagyon könnyű gólokat adott ellenfelének csapatunk, mely a véghajrára azért ismét összekapta magát. Az oda-vissza játékban mindkét gárda előtt több lehetőség adódott, a legnagyobb az utolsó másodpercekben éppen vendégek ketrece előtt, ám egy utolsó másodperces kapuvas végül megmentette az erdélyieket.

Képek forrása: DAB

Jöhetett a hosszabbítás, melyben másfél percig a mieinknél volt a játékszer, körülbelül ötig a vendégeknél, ez azonban éppen elég volt számukra a győztes gól megszerzéséhez, mert egy újabb eladott korong utáni kontrából Bogó lezárta a meccset (4-5). A játék képe alapján Acélbikáink talán többet is érdemeltek volna az egy pontnál, ám ahhoz, hogy az ilyen meccsek után mi örülhessünk, egyszerűen nem szabad ennyi egyéni hibát elkövetni a védekező harmadban.

Niko Eronen: – A héten sokat foglalkoztunk az egy-egy elleni csatákkal, és szerintem nagyot léptünk előre ezekben. Jól akartunk kezdeni, s talán frissebbek is voltunk a meccs elején. Bár több lövésük volt az első harmadban, a nagyobb lehetőségek előttünk adódtak. A második harmad volt a legjobb számunkra ezen a meccsen, nagyon örültem annak, amit láttam, a pálya mindkét oldalán erősek voltunk, odaértünk a lepattanókra, gólokat szereztünk. A harmadik felvonásban voltak kihagyásaink, ott náluk volt a momentum és sajnos nagy árat fizettünk a hibákért, amiket elkövettünk. Az első negyven percben kettő ilyen volt, ebből egy gólt kaptunk, a harmadikban három, amiből pedig kettőt. A végén nagy esélyünk volt a három pont megszerzésére is, de elhibáztuk a ziccert, a ráadás pedig balszerencsés volt, végig nálunk volt a korong, Ödman elesett és a kettő az egyet értékesítették. Ezzel együtt nagyon sok jó dolgot láttam ma, nagyot léptünk előre az előző meccsekhez képest, de azt is megmutatta ez a találkozó, hogy egy olyan csapat, mint mi, nem követheti el ugyanazokat a hibákat újra és újra. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk, a listavezető dolgát nagyon meg tudtuk nehezíteni és jól játszottunk, figyelembe véve a helyzetünket, de az csalódás, hogy minden a kezünkben volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Azt gondolom, jól játékkal fejeztük be hazai szereplésünket az alapszakaszban, bárcsak többször teljesítettünk volna így. Van még pár meccs hátra, megyünk tovább.

Szilassy Zoltán: – A harmadik harmadban játszottunk úgy, ahogy ildomos lett volna végig. Ahogy közlekedtünk a jégen a harmadik harmadban, látszott, hogy nem vagyunk elfáradva, egyszerűen nem tettük ki azt az első harmincöt percben, amit ki kellett volna tennünk, de ahogy elkezdett égni a ház, akkor ráléptünk a gázpedálra, elkezdtünk gyorsan, agresszívan jégkorongozni, nyomás alá helyeztük a DAB-ot, mert láttuk, hogy nyomás alatt hibára képesek. Ez elmaradt az első két harmadban, de így is óriási helyzeteink voltak, lőttünk kapuvasat, megvoltak a lehetőségeink, de ahogy Kangyal Balázs barátom szokta mondani, a hoki istene ilyen, ha nem dolgozol meg érte, a vas sem fog bemenni. Onnantól kezdve, hogy elkezdtünk dolgozni, más volt a történet. A fejben való felkészülést kell jobbá tenni, eddig ez nem fordult elő velünk, de ennyi meccsnél törvényszerű, hogy előjön ez is, emberekről beszélünk, de nyilván nem szeretnénk több ilyet látni. Ami pozitív, ahogy a srácok érezték a bajt, s ahogy változtatni tudtak, az jó karakterre vall, és becsületesen dolgoztak azért, hogy győztesen hagyják el a jeget. Azt gondolom, megérdemelt a két pont, mert, amit beleraktunk, az elég volt ehhez, de nyilván az egy pontunkba került, hogy nem úgy dolgoztunk a meccs elején, ahogy kellett volna.

DAB - Gyergyói HK 4-5 (2-1, 2-1, 0-2, 0-1) - hosszabbítás után

DAB: Kovács - Brus, Varga, Embrich 1, Hadzinikolic 1 (1), Valtola 1 (1) - Kmec (1), Svars, Ribcsik, Somogyi, Szalma - Léránt, Vas, Horváth, Marosi, Strenk - Lammi, Dézsi, Mihalik 1, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

Gyergyói HK: Rinne, Haaranen 1 (1), Kozma, Bodó 1 (1), Orban 1 (3), Tranca - Fejes, Györfy, Sárpátki, Sylvestre 2 (2), Vincze - Imre, Marttinen (1), Császár, Sándor-Székely, Szigeti - Todor, Bíró, Di Diomete, Silló. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.