Éremeső Ausztriában

spigott - 2023. január 24. 17:33

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.

Balról jobbra: Rafael Krisztián, Bocskai Botond, Papp Ábel, Papp Áron, Erdősi Krisztofer, Kovács Kornél, Biró Gergő. Piros Tibor edző! (Kép: DKSE)

Ausztriában, Steinbrunnban rendezték meg az International Grenzland VIVA Blitzturnier - Österreich Nemzetközi birkózóversenyt, melyen három ország több mint száz birkózója küzdött meg az érmekért. A népes mezőnyben ott voltak a DKSE fiókszakosztálya, az Enying VSE versenyzői is, akik hét fővel képviseltették magukat a viadalon úgy, hogy többüknek ez volt az első ilyen rangos versenye.

Mint arról Tombor István vezetőedző beszámolt, a megméretésen speciális szabályok szerint mérkőztek meg egymással a gyermekek szabadfogásban és kötöttfogásban, ugyanis nyerni tizenöt pont különbséggel, két tus győzelemmel, illetve lejárt idő szerinti végeredmény alapján lehetett. Az Enying VSE fiataljai egyáltalán nem illetődtek meg a versenyen, végig odafigyelve, remekül küzdöttek, s ez szerencsére szép eredményekkel is párosult.

A gyermek korosztályban Papp Ábel (30 kg) és Erdősi Krisztofer (23 kg) is aranyérmes lett, a Diák II. korosztályban Biró Gergő (31 kg) bronzéremnek örülhetett, míg Kovács Kornél (29 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Szintén első helyen végzett a Diák I korosztályban Papp Ábel (46 kg), míg Rafael Krisztián (30 kg), és Bocskai Botond (76 kg) egyaránt ezüstérmet szereztek.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Felemás forduló a középszakaszban

Felemás forduló a középszakaszban

2023. jan. 24.

A Dágot simán legyőzte, a Kaposvártól viszont kétszettes előnyről szenvedett vereséget a DSE Röplabda U20-as csapata a korosztályos bajnokság középszakaszában.