Felemás folytatás az Andersen Ligában

spigott - 2023. január 9. 7:30

A listavezető DAB-ASP szoros meccsen szenvedett vereséget a bajnoktól, a Worm Angels viszont két góllal nyerni tudott a jégkorongozók Andersen Ligájának újabb fordulójában.

Kép forrása: DAB-ASP-archív

A DAB-ASP és a Worm Angels jégkorong csapata is hazai környezetben folytatta az Andersen Liga (volt OB II) küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén. A sorozatban listavezető DAB a bajnoki címvédő MAC Ikonok gárdáját látta vendégül szombaton délután négy órától, s ugyan a meccs első gólját a tavaly még dunaújvárosi színekben játszó Németh Árpád révén a vendégek szerezték, Ráduly előbb egalizált, majd Tamás duplázott, így az első szünetre már az Acélbikák második csapata vonulhatott minimális fórral a szünetre.

A térfélcsere után fővárosiaktól is volt egy duplázó Korbuly személyében, de a 19 éves orosz Bogacsev 40. percben szerzett góljával ismét előnybe került a DAB-ASP. Mely a záró felvonásban könnyen eldönthette volna a meccset, ám ziccereit kihagyta, míg a túloldalon Dózsa nem hibázott sőt, az 59. percben Szlépka kettős emberelőnyből bevette a hazai kaput, így a bajnok végül 5-4-es győzelemmel vitte el a három pontot Dunaújvárosból, amivel kettő pontra megközelítette a DAB gárdáját a bajnoki tabellán.

Kép: Utánpótlás Sportfotó (archív felvétel)

A tabellán hetedik Worm Angels a mögötte álló Lehel HC U21 ellen húzott szerelést vasárnap este hét órától. A kiegyenlített játékot hozó első harmad 17. percében a mieink szereztek vezetést Hamvai találatával, de a jászberényiek még a szünet előtt egalizálni tudtak (1-1). A rengeteg kiállítást hozó második felvonásban Lencsés révén újra a Worm Angels került előnybe a 26. percben, de erre is volt válasza a vendégeknek, akik 38. percben ismét fórból vették be a dunaújvárosi kaput, így a záró felvonásra maradt a döntés (2-2). Az újabb térfélcserét követően Borbás megint a hazaiakat juttatta vezetéshez a 48. percben, s bár az ellenfél nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, Hamvai üres kapura lőtt találatának is köszönhetően a Worm Angels örülhetett a 4-2-es győzelemnek, amivel ugyan maradt a tabella hetedik helyén, ám hátránya mindössze hat pont az éllovas DAB-ASP-hez képest.

Eredmények, gólszerzőink

DAB-ASP - MAC Ikonok 4-5 (3-2, 1-1, 0-2)
Gólszerzőink: Tamás T. 2, Ráduly, Bogacsev

Worm Angels - Lehel HC U21 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzőink: Hamvai 2, Lencsés, Borbás

A rovat további hírei: Sport

A címvédő nyerte a rangadón

A címvédő nyerte a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.