Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

Öcaline - 2023. január 19. 9:55

Új helyszínen, de a több éves hagyomány képletét folytatva várja a Gála 2023 című újévi koncertjére a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Zeneiskola. A hangversenynek a Kultik Dunaújváros mozi ad otthont pénteken délután és este!

Különleges eseménnyel kezdi az évet a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola – a főszerep a dunaújvárosi előadóké, hiszen az esti koncert sztárvendége a Dunaújvárosból indult Kelemen Angelika és muzsikus társainak formációja, a Kelemen Angelika Jazz Quartet lesz január 20-án, pénteken délután. A hangverseny 17 órakor kezdődik, az eseménynek új helyszín, a KULTIK Dunaújváros – Dózsa Mozicentrum ad otthont. Jegyek kizárólag a Sándor Frigyes Zeneiskolában vásárolhatók – a koncert szervezője a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány.

A Kelemen Angelika Jazz Quartet 2004-ben alakult, majd Budapest egy népszerű jazz klubjában játszottak állandó vendégként. A zenekar tagjai mind a Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán tanultak. Felléptek már több jazz fesztiválon, külföldön és Magyarországon egyaránt. A csapat – Kelemen Angelika énekes mellett Dorogi Ákos (zongora), Gayer Ferenc (nagybőgő) és Jeszenszky György (dob) – az énekesnő hangjához illően swing és blues örökzöldeket, valamint a soul elemeire feldolgozásokat és saját szerzeményeket tolmácsol majd a nem mindennapi koncertélményt ígérő évnyitón. Csak a dallam és a ritmus, tisztán... – ez lesz a címe a hangversenynek, és egyben így összegezhető az, amire a koncerten számíthat a közönség.

Az újévi koncert menetrendje az elmúlt esztendők gyakorlatát követi: a hangverseny első felében természetesen fellépnek a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei – szintén fergeteges produkciókra számíthatunk tőlük. 

(Illusztráció: Sándor Frigyes Zeneiskola)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!
 

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

2023. jan. 23.

A szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a helyi kórusmozgalom meghatározó személyisége az evangélikus templomban vasárnap.

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

2023. jan. 22.

A magyar kultúra napján kínzóan aktuális gondolatot foglal össze a cím – egyúttal kijelöli az önkormányzati munka egyik lényeges pillérének helyét is.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

2023. jan. 20.

1989 óta ünnepnap a Himnusz születésnapja: a dunaújvárosi ünnepet díjátadó és a Quintia együttes koncertje színesíti az evangélikus templomban vasárnap. Mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: stabil kedvenc az MMK

DSTV: stabil kedvenc az MMK

2023. jan. 19.

Újra nagy fölénnyel hódította el a kategóriagyőzelmet a Munkásművelődési Központ a Dunaújváros Kedvence elnevezésű voksversenyen. A tartós siker titka az intézményhez kötődő közösségek erejében rejlik. Hangkép.

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

2023. jan. 16.

Kínzóan aktuális témával folytatódik az új évben a Szertelen Házban futó KineDok sorozat – a "Műszakváltás" kedden délután pörög, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: mesemondók versenghetnek – újra online!

DSTV: mesemondók versenghetnek – újra online!

2023. jan. 15.

Harmadszor hirdette meg idén online formában a mesemondó gyerekek viadalát a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összegzéséből. A résztvevők újra az Aranyalma-díjért csatázhatnak a gyermekkönyvtár megméretése során. Hangkép.