Könnyed sikerek az Andersen Ligában

spigott - 2023. január 30. 7:30

A DAB-ASP és a Worm Angels jégkorongozói is sima győzelemnek örülhettek az Andersen Liga hétvégi fordulójában.

Kép: Worm Angels archív

A két dunaújvárosi Andersen Ligás csapat közül a Worm Angels hokisai itthon, míg a DAB-ASP gárdája idegenben lépett pályára a bajnokság hétvégi fordulójában. A tabellán negyedik Worm Angels a tavalyi bajnok MAC ikonokat látta vendégül a jégcsarnokban, s a kiegyenlített játékot hozó első felvonás végén Németh Péter találatával meg is szerezte a vezetést. A térfélcsere után Gebei Gergely előbb emberelőnyből, majd egyenlő létszámban vette be a fővárosi kaput, s mivel Kamondy Dominik lehúzta a rolót, a második szünetre már 3-0-s hazai fórral vonultak a felek. A záró felvonásban viszont szélesre nyitotta a gólzsák száját a Worm Angels, mely remekül élt lehetőségeivel, s újabb öt találatot rámolt be ellenfelének válasz nélkül, így végül nagyon sima, 8-0-s győzelemmel erősítette meg negyedik helyét a tabellán úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál.

Kép: DAB-archív

A DAB-ASP csapata Jászberényben, a Lehel U21-es együttese ellen korcsolyázott jégre, s bár már az első felvonásban is komoly fölényben játszott, ekkor még nem találta az utat ellenfele ketrecéhez, így a harmad hajrájában eredményes hazaiak várhatták fórból a második játékrészt. Melyből még három perc sem telt el, mikor Piszmann Sándor és Azari Zsolt góljaival fordított a DAB, s hiába kértek időt a házigazdák, Piszmann Máté duplája után szabó Csaba is mattolta a jászberényi hálóőrt, így a második szünethez érve már csak a dunaújvárosi győzelem mértéke volt kérdéses. Az utolsó harmad valamivel kiegyenlítettebb csatát hozott, több DAB kiállítással, ám ezeket rendre kivédekezték hokisaink, akik Tamás Tihamér 58. percben szerzett góljával alakították ki 6-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt, amivel feljöttek a tabella második helyére.

Worm Angels - MAC Ikonok 8-0 (1-0, 2-0, 5-0)
Worm Angels: Kamondy – Bontovics, Lencsés 1 (2), Borbás (4), Gebei G. 3 (2), Németh 2 (1) – Hüffner, Jobb (1), Hamvai, Szepessy B., Szepessy M., – Bogó, Komáromi (1), Kiss (1), Győri 2, Tarcsi – Bába, Krukk. Vezetőedző: Láng Zoltán.

Lehel U21 - DAB-ASP 1-6 (1-0, 0-5, 0-1)
DAB-ASP: Valenta – Gebei B., Jadlószki, Ráduly, Azari 1 (2), Strenk (3) – Marosi, Piszmann M. 2, Szabó 1 (1), Bogacsev (1), Tamás 1 – Szinodkin, Szénási (1), Domokos, Kis (1), Piszmann S. 1 - Nemcev. Vezetőedző: Sami Tuomisoja.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.