Még gyerekágy is akadt a virtuális ajándékkosárban

Öcaline - 2023. január 25. 11:25

Kísérleti kezdeményezésként szervezték, sikeres közösségi akció kerekedett belőle – eredményes volt az ÉtelMentő – Ne etesd a szemetest Dunaújváros (két) mindenes napja a nagy közösségi portálon. Értékelünk.

A felhívást már jó előre közöltük: a hét végén – egészen pontosan szombaton nulla órától vasárnap éjfélig – kísérleti célzattal szervezte meg Mindenes nap elnevezésű akcióját a ÉtelMentő Dunaújváros – Ne etesd a szemetest! csoportja. A közösségi kezdeményezést a csapat két adminja, egyúttal az akció ötletgazda-főszervezője, Szabados Kinga és Szabó Tímea értékelte. Kinga a beszédes számokat tartotta fontosnak:
– Nagy sikert aratott a kezdeményezés, ez volt az eddigi legsikeresebb Mindenes nap – viszonylag sok használaton kívüli használati eszköz, tárgy cserélt gazdát. A két napos projekt során 15 felajánlás érkezett, ráadásul több olyan közreműködő is volt, aki komoly előkészületek után több holmit is a közösség tagjai javára ajánlott fel. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített, beszállt – és nagyon örülünk a sikernek!
A felajánlások mellett a folytatás lehetőségéről Timi mesélt – mint hangsúlyozta, nagy örömükre meglehetősen változatos volt az elvihető/elvitt holmik listája:
– Régi könyv és megunt táska mellett cipő, ruha, irodaszer, illatszer, függöny, háziállatoknak szánt szett színesítette a kínálatot – számomra öröm volt látni, hogy nem csak "apróságokat", hanem nagyobb bútorokat is szívesen, önzetlenül ajánlottak fel a csoporttagok. Ilyen volt például egy gyerekágy.  Mivel úgy tapasztaltuk, hogy nagy volt az érdeklődés a mindenes csereberére, ezért szeretnénk hasonló eseményeket a jövőben is szervezni – de hogy pontosan mikor, milyen gyakorisággal, azt még nem döntöttük el.

Végszó helyett álljon itt Kiss Magdi hozzászólása az ÉtelMentő - Ne etesd a szemetest! Dunaújváros oldalára kitett értékelő/köszönetnyilvánító poszt alól; talán mindennél fényesebben igazolja a sikert, ráadásul azt is bizonyítja, hogy nemcsak kapni, de adni is öröm – íme: "Boldog vagyok, hogy a számomra felesleges holmikkal másoknak örömet okozhattam. Mindenért eljöttek, amit feltettem. Remélem, rendszeressé teszitek a mindenes napot (esetleg akár havi egyszer)!"

Csak így tovább, ÉtelMentő Dunaújváros! 

(Fotók: Ételmentő Dunaújváros – Ne etesd a szemetest!) 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)