Még gyerekágy is akadt a virtuális ajándékkosárban

Öcaline - 2023. január 25. 11:25

Kísérleti kezdeményezésként szervezték, sikeres közösségi akció kerekedett belőle – eredményes volt az ÉtelMentő – Ne etesd a szemetest Dunaújváros (két) mindenes napja a nagy közösségi portálon. Értékelünk.

A felhívást már jó előre közöltük: a hét végén – egészen pontosan szombaton nulla órától vasárnap éjfélig – kísérleti célzattal szervezte meg Mindenes nap elnevezésű akcióját a ÉtelMentő Dunaújváros – Ne etesd a szemetest! csoportja. A közösségi kezdeményezést a csapat két adminja, egyúttal az akció ötletgazda-főszervezője, Szabados Kinga és Szabó Tímea értékelte. Kinga a beszédes számokat tartotta fontosnak:
– Nagy sikert aratott a kezdeményezés, ez volt az eddigi legsikeresebb Mindenes nap – viszonylag sok használaton kívüli használati eszköz, tárgy cserélt gazdát. A két napos projekt során 15 felajánlás érkezett, ráadásul több olyan közreműködő is volt, aki komoly előkészületek után több holmit is a közösség tagjai javára ajánlott fel. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített, beszállt – és nagyon örülünk a sikernek!
A felajánlások mellett a folytatás lehetőségéről Timi mesélt – mint hangsúlyozta, nagy örömükre meglehetősen változatos volt az elvihető/elvitt holmik listája:
– Régi könyv és megunt táska mellett cipő, ruha, irodaszer, illatszer, függöny, háziállatoknak szánt szett színesítette a kínálatot – számomra öröm volt látni, hogy nem csak "apróságokat", hanem nagyobb bútorokat is szívesen, önzetlenül ajánlottak fel a csoporttagok. Ilyen volt például egy gyerekágy.  Mivel úgy tapasztaltuk, hogy nagy volt az érdeklődés a mindenes csereberére, ezért szeretnénk hasonló eseményeket a jövőben is szervezni – de hogy pontosan mikor, milyen gyakorisággal, azt még nem döntöttük el.

Végszó helyett álljon itt Kiss Magdi hozzászólása az ÉtelMentő - Ne etesd a szemetest! Dunaújváros oldalára kitett értékelő/köszönetnyilvánító poszt alól; talán mindennél fényesebben igazolja a sikert, ráadásul azt is bizonyítja, hogy nemcsak kapni, de adni is öröm – íme: "Boldog vagyok, hogy a számomra felesleges holmikkal másoknak örömet okozhattam. Mindenért eljöttek, amit feltettem. Remélem, rendszeressé teszitek a mindenes napot (esetleg akár havi egyszer)!"

Csak így tovább, ÉtelMentő Dunaújváros! 

(Fotók: Ételmentő Dunaújváros – Ne etesd a szemetest!) 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Praktikus tanácsok kerti bútorokhoz

Praktikus tanácsok kerti bútorokhoz

2023. jan. 26.

Amikor kint ismét zöldellni kezd a fű, akkor bizony lassan, de biztosan elérkezett az idő arra, hogy vagy elővegyük a kerti bútor szettet, vagy beszerezzünk egyet! (X)

DSTV: magyaros retró az MMK-ban

DSTV: magyaros retró az MMK-ban

2023. jan. 26.

A magyar kultúra napjára hangolta az immár hagyományos megméretés témáit a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Az eseménynek ezúttal a hungarikumok és kulturális örökségünk elemei adtak témát. Hangkép.
 

Egy kis inspiráció, ha nincs ötleted, mivel lepd meg a gyerkőcöket

Egy kis inspiráció, ha nincs ötleted, mivel lepd meg a gyerkőcöket

2023. jan. 25.

A gyerekek imádják, amikor ajándékot kapnak, és szerencséjükre erre számos alkalom nyílik. Például amikor a születésnapjukat vagy a névnapjukat ünnepli a család. (X)

Párásítás és légtisztítás egyszerre

Párásítás és légtisztítás egyszerre

2023. jan. 24.

Köztudott, hogy a környezeti levegő a nagyvárosokban eléggé szennyezett, ezért a lakásunk levegőjét célszerű valamilyen módon tisztítani. (X)

Olajtartályok hidraulikus rendszerekhez

Olajtartályok hidraulikus rendszerekhez

2023. jan. 23.

A hidraulikus csörlők esetében elengedhetetlen a megfelelő működéséhez az, hogy kellő mennyiségű olajjal lássuk el a rendszert. (X))

Két nap tavasz, de aztán újabb lehűlés jöhet

Két nap tavasz, de aztán újabb lehűlés jöhet

2023. jan. 23.

Az elmúlt napok téltámadását nyugalmasabb és enyhébb periódus követi, de a hét vége télies lesz a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. Igaz, kevesebb csapadékkal.

DSTV: az Ikon is a kedvencek között

DSTV: az Ikon is a kedvencek között

2023. jan. 23.

A "szórakozás" kategória győztese lett a Dunaújváros Kedvence versenyen az Ikon Lounge & Cafe, derül ki a DSTV összegzéséből. Amelyben a Városháza téren működő intézmény műhelytitkai mellett a megméretés sajátosságairól is szó esik. Hangkép.