Miskolcon sem jött ki a lépés

spigott - 2023. január 16. 7:30

Hiába szerzett korán vezetést, mindkét kapu előtt sokat hibázott, így ötgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a DVTK Jegesmedvék otthonában.

Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a DAB jégkorong csapata vasárnap este hat órától, s bár a keret nagy részére már számíthatott Niko Eronen vezetőedző, a tömeges pénteki csütörtöki megbetegedés után azért nem a legjobb erőnlétben várhatták a mieink a dobogóra hajtó hazaiak elleni csatát.

Mely némi miskolci fölénnyel kezdődött, ám a hazaiak lendületét megtörte Kulesov kiállítása, s az emberfórral remekül éltek a mieink, akik Somogyi beleérős góljával a vezetést is megszerezték a 6. percben (0-1). Nem sokkal később megkapta első fórját a DVTK is, de ezt kivédekezték a mieink, ám a játékrész derekán előbb rossz csere miatt, majd reklamálásért kapott két percet alakulatunk, s a hazaiak tökéletesen éltek az előnyökkel, mert a kettősből Lövei, majd a szimplából Razumnyak vette be Jarvinen kapuját, s a 13. percben már 2-1-re a Miskolc vezetett. A folytatásban is több helyzete volt a házigazdáknak, de úgy tűnt, már nem változik az eredmény a szünetig, ám pár másodperccel a szünet előtt bizonytalankodtak a mieink saját kapujuk mögött, s ezt Razumnyak használta ki kíméletlenül, így a DVTK vonulhatott lényegesen elégedettebben a pihenőre (3-1).

Képek forrása: DVTK Jegesmedvék

A második etapot jobb tempóban kezdték a mieink, meg is voltak a lehetőségeik a szépítésre, igaz a túloldalt is bőven akadt dolga Jarvinennek. Egészen a 34. percig csak helyzetekig jutottak a felek, gólig nem, ám Razumnyak megindulása alatt Embrich és Vas is nagyon kényelmes volt, így a hazaiak szlovák csatára már harmadik találatának örülhetett (4-1). A folytatás is nyílt játékot, több ziccert hozott, de az utolsó percben ismét saját kapuja mögött adta el a korongot együttesünk, amiből Szirányi lőtt a jobb felsőbe, eldöntve ezzel a pontok sorsát (5-1).

Az újabb térfélcsere után is kicsit jobban kezdtünk a hazaiaknál, ám elég volt egy újabb, saját harmadban eladott korong, s Kulesov is bevette a kiszolgáltatott Jarvinen ketrecét (6-1). A gól után kaptak egy fórt a mieink, ám hiába alakítottak két több ziccert is, ma a helyzetek értékesítésével sem boldogultak hokisaink, akik két üres kapus lehetőségnél sem tudtak hálót találni. a véghajrá oda-vissza játékot, több nagy helyzetet hozott, de újabb találat már nem született, így a kapuk előtt sokkal pontosabb DVTK megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

DVTK Jegesmedvék - DAB 6-1 (3-1, 2-0, 1-0)

DVTK: Voris - Wehrs (2), Ilvessuo (1), Lövei 1, Blasko, Mattyasovszky (1) - Kiss R., Vojtkó, Galajda (2), Razumnyak 3 (1), Miskolczi (1) - Bennett, Szirányi 1, Berdnyikov (2), Páterka, Kulesov 1 - Illés, Vas (1), Ritó, Farkas. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

DAB: Jarvinen - Brus, Léránt, Embrich (1), Hadzinikolic (1), Valtola - Kmec, Svars, Mihalik, Somogyi 1, Szalma - Varga, Vas, Dézsi, Niskanen, Rybchik - Lammi, Horváth, Marosi, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.