Online népfőiskola – a képzettség komplex szerepéről

Öcaline - 2023. január 10. 10:10

Kiemelkedő tudású szakemberek közreműködésével szervezi sorozatát a Magyar Népfőiskola Társaság – az online népfőiskola évnyitó előadásán dr. Farkas Éva oktatáskutató lesz. Figyelem: már csak ma éjfélig lehet regisztrálni a csütörtöki előadásra! 

A képzettség szerepe a mindennapi életben – ezzel a címmel folytatja népszerű sorozatát a Magyar Népfőiskolai Társaság: az online népfőiskola következő előadása/beszélgetése január 12-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Zoom platformon.
Az új év első online találkozóján a szakmai munkával szorosan összefüggő kérdésekkel foglalkoznak – ráadásul kínzóan aktuális témához kapcsolódva. Mint az ajánlóban írják, az iskolai végzettség és a foglalkoztatottság közötti szoros összefüggés széles körben ismert, az azonban már kevésbé, hogy miként befolyásolja a képzettségi- és képességszint magát az embert – az egészségi állapotát, az életkörülményeinek alakulását. Az előadáson olyan témák is felszínre kerülnek, hogy a képzettség – még pontosabban: a tudás – miként alakíthatja a társadalmi jólétet, a hátránykompenzációt, valamint a boldogulást a mindennapi életben. A virtuális találkozónkon a képzettség és az egyéni életutak jól ismert és kevésbé ismert összefüggései állnak majd a fókuszban – ráadásul a téma avatott szakértője előadásában. 
Az esemény vendége ugyanis Farkas Éva PhD habil, aki azon túl, hogy az MNT szakmai segítője hosszú évek óta, és tagja a szervezet tanácsadó testületének is, az Egyesült Államokban alapított Hall of Fame (Nemzetközi Hírnévcsarnok) magyarországi kitüntetettje, és tavaly ősszel a szervezet Nemzetközi Felnőttképzés és Élethosszig Tartó Tanulás Igazgatóságának megválasztott elnöke lett (University of Oklahoma, USA).
Figyelem, fontos: az előadásra ma éjfélig (!) lehet jelentkezni a marta@nepfoiskola.hu email címen; a jelentkezőknek január 12-én küldik el a Zoom kapcsolati linket.

A program természetesen nyitott – minden érdeklődőt szeretettel várnak!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Civilek az oktatásért: az óvodára fókuszál a MONDD! sorozatnyitója

Civilek az oktatásért: az óvodára fókuszál a MONDD! sorozatnyitója

2023. jan. 25.

Új sorozattal jelentkezik a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a keresztségben Mindenki az oktatásért, a nevelésért, a diákokért Dunaújvárosban és környékén (MONDD!) címet kapott beszélgetés-sorozat első eseménye csütörtökön lesz.

DSTV: iskolanyitogató a Gárdonyiban

DSTV: iskolanyitogató a Gárdonyiban

2023. jan. 21.

Iskolanyitogató programsorozat kezdődött a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. A szülőket és a majdani elsősöket sok-sok foglalkozás, színes esemény csalogatja. Hangkép.
 

DSTV: nyílt nap a Vasváriban

DSTV: nyílt nap a Vasváriban

2023. jan. 18.

Színes kavalkáddal csalogatta leendő diákjait falai közé a Vasvári iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Tájékoztató, bemutató órák sora és persze bőséges sportági választék szerepelt a kínálatban. Hangkép.

DSTV: muzsikával csalogat a Móricz

DSTV: muzsikával csalogat a Móricz

2023. jan. 16.

Egész sorozatot szentel a jövő nebulóinak a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az ének-zene tagozatos intézmény természetesen sok-sok muzsikával körített, dallal és tánccal színesített program során mutatja be az ovisoknak gazdag kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi értékek és új energiák a Vasvári iskolában

DSTV: régi értékek és új energiák a Vasvári iskolában

2023. jan. 10.

Remek közösség, sok-sok sportos program jellemzi a Vasvári Pál általános Iskola életét, derül ki a DSTV összegzéséből. Mint az évértékelőben meséli, bár még csak augusztus vége óta tölti be a pozícióját, máris sok szép élménnyel és értékes tapasztalattal gazdagodott Gálosfai Tímea intézményvezető. Hangkép.

DSTV: sikeres évet zárt a Szabó Magda iskola

DSTV: sikeres évet zárt a Szabó Magda iskola

2023. jan. 08.

Minden szempontból eredményes évet tudhat maga mögött a BIROK Szabó Magda Református Tagintézménye, derül ki a DSTV összegzéséből. A vírus világjárvány korlátozásai után teljesen szabadon, közösen, és kiváló hangulatban szervezhették programjaikat. Hangkép.

DSTV: gazdag, sűrű, szép év a Móricz Zsigmond iskolában

DSTV: gazdag, sűrű, szép év a Móricz Zsigmond iskolában

2023. jan. 07.

Volt mire büszkének lennie 2022-ben a Móricz közösségének, derül ki a DSTV intézményi összegzéséből. Az évértékelő során ugyanakkor az idei tervekről is szó esett. Hangkép.