Sokba került a húszperces kihagyás

spigott - 2023. január 4. 7:30

Hiába állt bele jól a meccsbe, a második felvonásban mindkét kapu előtt sokat hibázott, így a DEAC-tól is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A DEAC elleni hazai összecsapással kezdte meg a 2023-as esztendőt a DAB hokicsapata kedden este fél héttől, s bár mindkét felnőtt kapusunk visszatérhetett, Vargára egyáltalán nem, míg Lérántra csak részben számíthatott szakvezetésünk betegség miatt, így ezúttal sem tudtunk a legerősebb felállásban pályára lépni. Ennek ellenére nem lehetett panaszunk a kezdésre, pörgős játékkal kezdtek a mieink, s az első percekben egyértelműen ellenfelük fölé nőttek. A lendületes meccset több kiállítás törte meg, a mieink kétszer, a vendégek egy alkalommal játszhattak fórban az első fertályórában, s bár lehetőségek adódtak mindkét oldalon, a kapusok és a védelmek jól tették a dolgukat. A 15. percben nagy esélyhez jutott a DEAC, mert Marosit hátulról gáncsolásért végleges fegyelmivel büntették, ám az ötperces emberhátrány alatt is nagyon összeszedetten játszottak hokisaink, s Jarvinen védéseire is alapozva sikerült kibekkelni a kritikus időszakot.

Semmi nem utalt ekkor arra, hogy a folytatás úgy alakult, ahogy, de a második felvonásra egyre többször tudta beszorítani a mieinket a DEAC, mely a 30. percben ki is használta a hazai védelem hibáját, s Révész levegőből beütött korongjával meg is szerezte a vezetést (0-1). A gól után három perccel újra óriásit hibáztak a DAB bekkjei, akik Mihalikot hagyták teljesen üresen a kapu előtt, s ő nem is hibázta el ziccerét (0-2). Nem sokkal később jött a válasz, egy késleltetett kiállítás alatt Brus lőtte el köténybe a pakkot Hetényinek, s újra bizakodhattunk (1-2). Sajnos nem sokáig, mert a 37. perc elején Novotny lövése becsorgott a röviden, majd két kihagyott ziccer után újra eladtuk a pakkot, Jarvinen is bizonytalankodott, s ezt Dalecky használta négy másodperccel a szünet előtt, így már 4-1-re vezetett a debreceni alakulat.

Képek forrása: DAB

A fordulás után ezzel együtt is nagy erőfeszítéseket tettek a mieink azért, hogy feljebb zárkózzanak, de hiába kerültek többször is egy az egybe Hetényivel, a befejezéseknél rendre rossz döntéseket hoztak, így csak nem akart megszületni a második dunaújvárosi találat. A túloldalon is volt persze dolga Jarvinennek a nyílt játékot hozó záró felvonásban, de ekkor már hálóőrünk is hozta a védéseket. A véghajrában a finn kapus helyére is mezőnyjátékost küldött be Niko Eronen, ám azonnal eladtuk a pakkot, amiből Sosunov talált az üresen hagyott kapuba, így a DEAC végül 5-1-es győzelemmel vitte el a három pontot Dunaújvárosból.

Niko Eronen: – Úgy érzem,, jól kezdtük a mérkőzést, ráadásul végigharcoltuk az ötperces emberhátrányt is, s ekkor úgy tűnt, hogy körülbelül ott folytatjuk játékban, ahol a DVTK ellen abbahagytuk, mert frissek voltunk, harcoltuk, azt csináltuk, amit kellett. A második harmadra azonban minden szétesett, nem küzdöttünk, nem korcsolyáztunk, nem tudtunk passzolni, és nem tudtunk élni a helyzeteinkkel sem. Amikor benne vagy a meccsben, azt csinálod, amit kell, ezek jönnek ösztönből, de ha csak egy kicsit nem koncentrálsz, nem csinálod azokat a dolgokat, amik a győzelemhez kellenek, akkor kihagyod a tiszta gólhelyzeteket is. Szomorú volt látni, hogy a játékosok nem élvezték a játékot, s nem tették bele azt az erőfeszítést, ami kellett volna. Kiváltság számunkra, hogy ebből élhetünk, de ma azt láttam, csak bejöttünk dolgozni, vártuk, hogy vége legyen a meccsnek, s csinálhassunk, amit akarunk. Ennek változnia kell.

Kecskeméti Áron (másodedző): – Nagyon örülünk, mert hosszú idő után tudtunk újra négy sorral játszani, s ahhoz, hogy hosszabb távon is eredmények legyünk, szükség van mindenkire. Az első harmad nagyon szoros volt, a másodikban tudtunk egy kicsit jobban ellépni, de azt ki kell emelni, hogy ehhez kellett Hetényi Zoli kitűnő teljesítménye is, hiszen a kritikus pillanatokban nagyon jó védéseket mutatott be. Minden sor hozzá tudott ma tenni a teljesítményünkhöz, tudott jó helyzeteket kialakítani, így összességében megérdemelt volt a győzelmünk.

DAB - DEAC 1-5 (0-0, 1-4, 0-1)

DAB: Jarvinen - Brus 1, Svars, Niskanen, Embrich (1), Valtola (1) - Lammi, Kmec, Szalma, Somogyi, Hadzinikolic - Erdély, Vas, Marosi, Mihalik, Dézsi - Tamás, Léránt, Strenk, Pinczés, Horváth. Vezetőedző: Niko Eronen.

DEAC: Hetényi - Bogesic, Zalamai, Dalecky 1 (1), Mihalik A. 1, Spirko (2) - Bukor (3), Vokla, Izacky (2), Novotny 1, Smirnov (1) - Jakabfy, Sosunov 1, Kozma, Molnár, Sági - Sándor, Mazzag, Mihalik, Révész 1. Vezetőedző: György József.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.