Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

doszerk - 2023. január 16. 16:30

Kínzóan aktuális témával folytatódik az új évben a Szertelen Házban futó KineDok sorozat – a "Műszakváltás" kedden délután pörög, mindenkit szeretettel várnak!

Egy nehézipari krízis teljesen felforgatja a cseh dokumentumfilm főszereplőjének életét, új terepen, új kihívások sokaságával kell szembesülnie. Ismerős történet? Nagyon is, márpedig pont ez az alaphelyzet az országos dokumentumfilmes program következő helyi állomásán.

A Műszakváltás című alkotást így summázza a KineDok Magyarország programajánlója: "Tomáš huszonöt éve dolgozik bányászként a föld alatt. A szén iránti kereslet visszaesésével azonban munkahelyét bezárják, neki pedig a számítógépes programozást ajánlják fel új karrierlehetőségként. Így aztán beiratkozik egy államilag finanszírozott átképzési programra, ahol azt ígérik, fel tudják készíteni a vonzó álláslehetőségekkel kecsegtető munkakörre. Akár arra is hajlandó, hogy az új munka kedvéért addigi életét gyökeresen átalakítsa – ám kérdés, hogyan sikerül ennek a negyvenes éveiben járó, hosszú hajú, eddig lapáttal és csákánnyal a kezében dolgozó punknak a korábbi karakterétől teljesen idegen digitális közegbe illeszkednie."

Az MRE Újváros Drogambulancia és a KineDok Magyarország közös programja január 17-án, kedden folytatódik a Szertelen Házban, a Petőfi utca 5. cím alatt. A vetítés szokás szerint 17 órakor kezdődik, a film után ezúttal is lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre a látottakról.

A vetítés változatlanul nyitott és térítésmentesen látogatható – mindenkit szeretettel várnak, látnak!

(Fotó: KineDok Magyarország)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!
 

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

2023. jan. 23.

A szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a helyi kórusmozgalom meghatározó személyisége az evangélikus templomban vasárnap.

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

2023. jan. 22.

A magyar kultúra napján kínzóan aktuális gondolatot foglal össze a cím – egyúttal kijelöli az önkormányzati munka egyik lényeges pillérének helyét is.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

2023. jan. 20.

1989 óta ünnepnap a Himnusz születésnapja: a dunaújvárosi ünnepet díjátadó és a Quintia együttes koncertje színesíti az evangélikus templomban vasárnap. Mindenkit szeretettel várnak!

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

2023. jan. 19.

Új helyszínen, de a több éves hagyomány képletét folytatva várja a Gála 2023 című újévi koncertjére a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Zeneiskola. A hangversenynek a Kultik Dunaújváros mozi ad otthont pénteken délután és este!

DSTV: stabil kedvenc az MMK

DSTV: stabil kedvenc az MMK

2023. jan. 19.

Újra nagy fölénnyel hódította el a kategóriagyőzelmet a Munkásművelődési Központ a Dunaújváros Kedvence elnevezésű voksversenyen. A tartós siker titka az intézményhez kötődő közösségek erejében rejlik. Hangkép.

DSTV: mesemondók versenghetnek – újra online!

DSTV: mesemondók versenghetnek – újra online!

2023. jan. 15.

Harmadszor hirdette meg idén online formában a mesemondó gyerekek viadalát a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összegzéséből. A résztvevők újra az Aranyalma-díjért csatázhatnak a gyermekkönyvtár megméretése során. Hangkép.