Szinte elfogytak az Acélbikák

spigott - 2023. január 14. 7:30

Nem tudták megnehezíteni az erősen tartalékos Acélbikák a BJAHC dolgát a két gárda péntek esti összecsapásán az Erste Ligában.

A sorozat egyik legerősebb csapata, a BJAHC elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák együttese pénteken este fél héttől. A mieink nem a legjobb előjelekkel vágtak neki az összecsapásnak, ugyanis komoly betegséghullám ütötte fel fejét a csapatnál, így Embrich, Valtola, Hadzinikolic, Lammi és Tamás sem állhatott Niko Eronen rendelkezésére, Pinczés és Erdély a Téli Egyetemi Világjátékokon szerepel, így alaposan át kellett szereznie a csapatot a szakvezetésnek, mely több játékosra is csak úgy számíthatott, hogy azok délelőtt még az ágyat nyomták rosszullét miatt.

A találkozó előtt rövid gyászszünettel emlékeztek meg a tegnap elhunyt kiváló ukrán kapusra, Pavel Mihonyikra, aki a Dunaferr csapatával 1996-ban, valamint 1998-ban is bajnoki címet szerzett.

A megemlékezést követően a játéké volt a főszerep, s Acélbikáink erősen tartalékos összeállításuk ellenére is bátran vetették magukat a küzdelembe. Többször is eljutottak a fővárosi kapuig, igaz a vendégek bő öt perc után átvették az irányítást, így többször is védenie kellett Jarvinennek. A 12. percben megkapta első emberelőnyét a BJA, mely Nagy beleérős találatával gyorsan meg is szerezte a vezetést (0-1). A folytatás is a vendégek fölényét hozta, a mieink nem nagyon tudtak eljutni a fővárosi kapuig, de újabb gól már nem született a pihenőig.

A második felvonás elején előbb szimpla, majd kettős fórba kerültek a vendégek, s bár a kettőst megúszták a mieink, a sima előnyből Galoha bekotort egy kipattanót, megduplázva a fővárosiak vezetését (0-2). A gól után kaptak egy emberelőnyt a mieink is, de csak helyzetig jutottak, szépítésig nem. Igyekezett magasabb sebességre váltani együttesünk, ám a 33. percben erre fázott rá, mert egy kontra végén Tóth Gergely is betalált, végleg eldöntve a meccset (0-3). A harmadik találat után megrogyott a hazai védelem, ebből Varga Kaden lőtt könnyű gólt, s már néggyel vezetett a Kangyal-csapat (0-4).

Képek forrása: DAB

A záró felvonást azért le kellett még játszani, de nagyon lehetett látni, hogy a több beteg játékossal felálló Acélbikák ereje már fogytán van, így ebben a felvonásban már inkább az órát pörgették a mieink. A vendégek Elo kontrából lőtt góljával növelték tovább az előnyüket a 46. percben, s bár a folytatásban akadt még lehetőség mindkét oldalon, újabb találat már nem született, így a BJAHC végül magabiztosan nyerte meg a meccset (0-5), míg a mieink abban bízhatnak, hogy vasárnapig mindenki felgyógyul, s végre teljes csapattal tudnak elutazni a DVTK elleni találkozóra.

Edzői értékelések

Niko Eronen: – A fő cél az volt a mai meccsre, hogy egyáltalán meglegyenek a soraink, a reggeli edzésen mindössze hét játékosunk volt jelen, a többiek szereplése teljesen bizonytalan volt, tényleg péntek 13. volt számunkra. Mikor a 60-70 százaléka beteg a csapatnak, akkor addig kell meccsben lenni, amíg csak lehet, s bízni egy-egy megpattanóban, de ez ma túl nagy kihívás volt nekünk, igazából nem volt olyan szakasza a találkozónak, mikor lett volna esélyünk erre. A harmadik harmadban azt vártuk, hogy leperegjen az óra. Remélem, hogy túlesünk ezen, s holnap, vagy vasárnap már normálisan tudunk edzeni és jobb teljesítményre leszünk képesek Miskolcon.

Marton Tibor (másodedző): – Az elején nehezen vettük fel a ritmust, nem igazán azt láttuk a jégen, amit látni szerettünk volna. A három pontért jöttünk, ezt meg is szereztük, de borzasztó sok rossz szokás előjött és ezen azért érdemes lesz elidőznünk a srácokkal, s videón megmutatni, hogy ennél többre van szükség. Bár mind a két csapatnál rengeteg volt a hiányzó, nálunk is hiányzott hét játékos, mi nem vagyunk rossz formában, azért a kicsit nagyobb rutin segített, illetve a helyzetkihasználásunk is jobb volt, mint a hazaiaké.

DAB - BJAHC 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

DAB: Jarvinen - Brus, Léránt, Mihalik, Strenk, Szalma - Kmec, Svars, Dézsi, Niskanen, Rybchik - Varga, Vas, Marosi, Somogyi, Szabó - Horváth. Vezetőedző: Niko Eronen.

BJAHC: Farkas - Garát, Szabó (1), Culigin, Galoha 1, Djumic - Varga K. 1, Tóth G. 1, Elo 1 (1), Viikila (2), Schlekmann (1) - Pozsgai (1), Tóth R., Nagy 1, Szita - Ravasz (1), Weidemann (1), Ritter. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.