Dunaújváros Hetilap

TADÁMMM – itt a Dunaújváros Kedvence verseny végeredménye!

Öcaline - 2023. január 2. 18:08

Dagadj, lokálpatrióta kebel, még a Dunai Vasmű is kategóriagyőztesként szerepel a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog voksversenyén! Máris itt az összes győztes!

Folytatta az elmúlt esztendők szép hagyományát, az év végére időzítve hirdette meg a Dunaújváros Kedvence netes versenyt a várostörténeti blog – és a voksolás végeredményét az óesztendő utolsó napján már közzé is tették!

Mindenkinek hatalmas köszönet!

Mint Horváth Tamás "htomi", a DunaújvárosMesélPontHu szerkesztője egyáltalán nem titkolt büszkeséggel hangsúlyozta, minden korábbi rekordot megdöntött a beérkező több ezer voks – a hat kategóriában több mint 25 ezer szavazatot regisztráltak:
– Azt az értékelés során is kiemeltem, hogy szinte nem telt el perc, hogy ne érkezett volna támogatás a jelöltekre. Szintén fontos, hogy a végeredménytől függetlenül mindenkinek hatalmas köszönet jár – az összes aspiráns hozzájárult, hozzájárul a város hírnevéhez, a programokkal, eseményekkel pedig színesítik mindennapjainkat. 
Horváth Tamás szerint köszönet jár azoknak is, akik több alkalommal kinyilvánították véleményüket – ezzel is alakítva, formálva a végeredményt. Mint kiemelte, idén a nyertesek között köszönthetünk régi ismerősöket és újoncokat – nincs más hátra, mutatjuk az összes kategória végeredményét!

Itt vannak a győztesek!

A legtöbb szavazatot – több mint 7 ezer vokssal! – a kultúra bázisainak versenyénél könyvelhették el, a versengésből, mint évek óta mindig, a Munkásművelődési Központ került ki győztesen. Kitettek magukért az MMK szavazói, a felületen megjelent értékelés szerint idén sem hagytak sok esélyt arra, hogy bárki is beelőzze őket – szinte az elejétől vezetve magabiztosan nyerték idén is a megtisztelő címet. Gratulálunk!
A közösségek csatájában is egy régi ismerős hódított: a babahordozást is népszerűsítő családbarát közösségi tér, a 4MOM csapata szinte észrevétlenül kúszott fel az első helyre. Végül ismételni tudott a tavalyi győztes; idén is megérdemelten vehetik majd át a kedvenceknek járó oklevelet. 
A meglepetések viadalának bizonyult a Sport kategória: az R'Angels – Kohász Címert Rája jégkorong csapat olyan gárdákat utasított maga mögé, mint a DKKA kézisei vagy éppen a DKSE. Betűhíven idézem "htomi" értékelését: "Újoncok a jégen, újoncok a szavazáson. Jöttek, láttak, nyertek. És ez így jó, a lendület maradjon meg bennetek, hajrá fiúk-lányok! Az R’ANGELS az Angels Jégkorong Sportegyesület fiókcsapataként, ráadásul a jelöltek közötti egyetlen amatőr csapatként nyerte ezt a viadalt." Jár a sisaklengetés és a taps!
A vendéglátó egységek viadalában is régi ismerős állhat a képzeletbeli dobogó első fokára – a Dunagyöngye Halászcsárda régi nagy hírnév örököse, és itt megint átadom a szót a verseny szervezőjének: "Ha halászlé, kétség sem férhet hozzá, hogy a mi halászcsárdánknak nincs párja. Bizonyítja ezt a karácsony hajnalán sorba állók tömege, és immáron az online szavazók támogatása is." 
Nagyon pici maszek kitérő: az én szívemnek (is) a legkedvesebb végeredmény következik most. Szerintem nincs annál ékesebb bizonyítéka a közösség erejének, mint az, hogy a nevezetességek, látnivalók versenyét a Dunai Vasmű nyerte. A szó ismét a blog szerkesztőjét illeti: "Megszámlálhatatlanul sokszor hallhattuk már: 'Ha él a gyár, él a város!' Sajnos a gondok nem most kezdődtek, és decemberben az események is felpörögtek – ám mind a mai napig sokan drukkolunk, szorítunk, hogy megnyugtatóan normalizálódjon a helyzet. HAJRÁ, VASMŰ!"
Munka után jöhet a szakozás: a kategória fődíját az Ikon Lounge & Café kollektívája emelheti magasba – újra a szerkesztői értékelést idézem: "Az éjszaka császárai közötti összecsapás idei nyertese az város főterén található Ikon kávézó, ahol nem csak a minőségi szórakozást találhatjuk meg, hanem étel- és borkóstolókon is részt vehetünk. Nem utolsósorban a nyári melegben nincs is jobb dolog, mint beülni egy kávéra/üdítőre a szökőkút csobogása mellé, ha időnk engedi. A nagy rohanásban időnként álljunk meg egy kicsit – ha még nem tették, próbálják ki. Megéri!"

Minden győztesnek, sőt, minden jelöltnek jár a köszönet és a gratuláció – a folytatás is biztos, méghozzá decemberben! A nyerteseknek járó okleveleket pedig idén is megkapja, akit illet!

(Illusztráció: DunaújvárosMesélPontHu; a DO/DSTV stábja a viadal médiapartnereként vette ki részét a megméretés népszerűsítéséből!)

A rovat további hírei: Közélet

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.