Dunaújváros Hetilap

Újabb fél millió forint támogatás – ezúttal a "Hikari Dojo"-nak

doszerk - 2023. január 22. 10:06

A Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció elmúlt negyedévében összesen 8181 kenyeret adtak el, az 50 forintoknak köszönhetően így 409 ezer 50 forint támogatás gyűlt össze. Az adományban ezúttal a Hikari Dojo  Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesület részesült. 

Az adományt Pintér Tamás polgármester, Szabó Zsolt alpolgármester és Róka Sándor a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője adták át. 

Erős közösséget támogattak!

Mint minden negyedévben, ezúttal is nemes volt az önkormányzat és a Széchenyi Pékség közös küldetése, hangsúlyozta a város első embere a negyedévet záró jótékonysági akció sajtótájékoztatóján. :
–  Az októbertől decemberig tartó időszakban a nagy múltú Hikari Dojo Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesületet támogattuk. Ez az egyesület fiatalok százait nevelte fel olyan kultúrában, szellemben és közösségben, amelyre méltán lehetünk büszkék. Minden megvásárolt Dunaújváros Kenyere árából 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba, az 50 forintoknak köszönhetően 409 ezer 50 forint támogatás gyűlt össze, amit az önkormányzat nevében kiegészítek 500 ezer forintra.  
Schneider László, az egyesület vezetője elmondta, hogy nagy segítség számukra ez a támogatás, hiszen a Béke körút 3. szám alatt található új bázisukat nemsokára felavatják. Teljes mértékben az új edzőterem kialakításának munkálataira fordítják az összeget, és pár héten belül már birtokba is tudják venni azt. 
Ezt követően a polgármester bejelentette a következő kedvezményezettet, amely a januártól márciusig tartó időszakban a Vasvári Pál Általános Iskola lesz. Gálosfai Tímea, az intézmény vezetője elmondta, egy szabadtéri tanterem a létrehozása a cél:
– A test és az elme fejlesztése valóban együtt jelenik meg ebben az intézményben, ahogyan azt polgármester úr is kiemelte. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekeknek szüksége van arra, hogy ne csak az iskolai, tantermi keretek között, hanem a szabad levegőn is tudást szerezzenek. Úgy érezzük, sokkal mélyebb lehet ez az ismeret-elsajátítás, ha rögtön a gyakorlattal is párosul, és ehhez tűztük ki célul a szabadtéri tanterem kialakítását. 
A jótékonysági akció tehát folytatódik: a következő hónapokban a Vasvári Általános Iskola részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják őket.

Életmentő injekció a Vasvárinak is

Országszerte történtek már súlyos esetek, sőt tragédiák is óvodákban, iskolákban súlyos allergiás reakciók következtében. Minderre az EpiPen injekció jelenthet megoldást, amit egyre több helyen tartanak már az intézményekben az azonnali beavatkozás érdekében, így városunkban is.
Szabó Zsolt alpolgármester legutóbb a 6-os választókörzetben található Vasvári Pál Általános Iskola intézményvezetőjének adta át az életmentő injekciót. Mint közösségi oldalán fogalmazott: 
– Az anafilaxia súlyos, életveszélyes allergiás reakció, ami a közelmúltban több tragédiához is vezetett. Ezért a dunaújvárosi oktatási intézményeknek EpiPen injekciót biztosítunk. 
A város vezetése nagyon komolyan veszi, hogy a dunaújvárosi gyermekek biztonságban legyenek. Mivel ezek a készítmények nagyon hamar lejárnak, így a pótlásuk rendszeresen szükséges, amit most meg is tesznek. A napokban minden városi bölcsődébe és óvodába és általános iskolába eljuttatják az újabb adag EpiPent.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.