Dunaújváros Hetilap

Újabb fél millió forint támogatás – ezúttal a "Hikari Dojo"-nak

doszerk - 2023. január 22. 10:06

A Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció elmúlt negyedévében összesen 8181 kenyeret adtak el, az 50 forintoknak köszönhetően így 409 ezer 50 forint támogatás gyűlt össze. Az adományban ezúttal a Hikari Dojo  Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesület részesült. 

Az adományt Pintér Tamás polgármester, Szabó Zsolt alpolgármester és Róka Sándor a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője adták át. 

Erős közösséget támogattak!

Mint minden negyedévben, ezúttal is nemes volt az önkormányzat és a Széchenyi Pékség közös küldetése, hangsúlyozta a város első embere a negyedévet záró jótékonysági akció sajtótájékoztatóján. :
–  Az októbertől decemberig tartó időszakban a nagy múltú Hikari Dojo Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesületet támogattuk. Ez az egyesület fiatalok százait nevelte fel olyan kultúrában, szellemben és közösségben, amelyre méltán lehetünk büszkék. Minden megvásárolt Dunaújváros Kenyere árából 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba, az 50 forintoknak köszönhetően 409 ezer 50 forint támogatás gyűlt össze, amit az önkormányzat nevében kiegészítek 500 ezer forintra.  
Schneider László, az egyesület vezetője elmondta, hogy nagy segítség számukra ez a támogatás, hiszen a Béke körút 3. szám alatt található új bázisukat nemsokára felavatják. Teljes mértékben az új edzőterem kialakításának munkálataira fordítják az összeget, és pár héten belül már birtokba is tudják venni azt. 
Ezt követően a polgármester bejelentette a következő kedvezményezettet, amely a januártól márciusig tartó időszakban a Vasvári Pál Általános Iskola lesz. Gálosfai Tímea, az intézmény vezetője elmondta, egy szabadtéri tanterem a létrehozása a cél:
– A test és az elme fejlesztése valóban együtt jelenik meg ebben az intézményben, ahogyan azt polgármester úr is kiemelte. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekeknek szüksége van arra, hogy ne csak az iskolai, tantermi keretek között, hanem a szabad levegőn is tudást szerezzenek. Úgy érezzük, sokkal mélyebb lehet ez az ismeret-elsajátítás, ha rögtön a gyakorlattal is párosul, és ehhez tűztük ki célul a szabadtéri tanterem kialakítását. 
A jótékonysági akció tehát folytatódik: a következő hónapokban a Vasvári Általános Iskola részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják őket.

Életmentő injekció a Vasvárinak is

Országszerte történtek már súlyos esetek, sőt tragédiák is óvodákban, iskolákban súlyos allergiás reakciók következtében. Minderre az EpiPen injekció jelenthet megoldást, amit egyre több helyen tartanak már az intézményekben az azonnali beavatkozás érdekében, így városunkban is.
Szabó Zsolt alpolgármester legutóbb a 6-os választókörzetben található Vasvári Pál Általános Iskola intézményvezetőjének adta át az életmentő injekciót. Mint közösségi oldalán fogalmazott: 
– Az anafilaxia súlyos, életveszélyes allergiás reakció, ami a közelmúltban több tragédiához is vezetett. Ezért a dunaújvárosi oktatási intézményeknek EpiPen injekciót biztosítunk. 
A város vezetése nagyon komolyan veszi, hogy a dunaújvárosi gyermekek biztonságban legyenek. Mivel ezek a készítmények nagyon hamar lejárnak, így a pótlásuk rendszeresen szükséges, amit most meg is tesznek. A napokban minden városi bölcsődébe és óvodába és általános iskolába eljuttatják az újabb adag EpiPent.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói.